Öcalan itiraz gereği bile duymadı

Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez

Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez

  • Şimdiye kadarki görüş yasaklarının gerekçelerini müvekillerinin itirazı üzerine öğrendiklerinin hatırlatan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez’e göre; Öcalan ve diğer üç tutsak bu sefer karara itiraz etme gereği bile duymamışlar.

ANF’den Zeynep Kuray’a konuşan Bilmez, 22 Kasım’da Bursa İnfaz Hakimliği’ne “acil görüşme” talebiyle yaptıkları başvuruya aynı gün jet hızıyla cevap verildiğini hatırlatarak, İnfaz Hakimliği’nden gelen cevapta, Ekim’de 6 ay avukat görüş yasağı konduğunu öğrendiklerini ama bunun gerekçesini bile bilmediklerini söyledi. Kararın, 12 Ekim’de verildiğinin belirtildiğini kaydeden Bilmez, ”Daha önceleri görüş yasaklarının gerekçelerini, müvekkillerimizin İmralı Cezaevi’nden kararlara yaptıkları itirazlar sonucunda öğrenebiliyorduk. Ancak bu sefer ne Sayın Öcalan ne de diğer müvekkillerimiz itiraz etmişler. Son başvurumuza gelen cevapta buna dönük bir ibare var. Herhalde protesto amaçlı olarak artık itiraz etme gereği bile duymamışlar ama biz avukatları olarak hukuki süreci tabii ki sürdüreceğiz” dedi.

CPT’nin tavsiyelerine uymayan bir ülke hakkında normalde uluslararası teşhir kararı aldığını belirten Bilmez, bunun da söz konusu ülke için son nerede utanç verici bir durum olduğunu ifade etti. Ancak henüz bu noktaya gelinmediğini söyleyen Bilmez, son verilen avukat görüş yasağı konusunda da tekrar CPT’ye başvuracaklarını aktardı.

Çok endişeli olduklarını ve İnfaz Hakimliği’ne haber alamama kaynaklı yaptıkları başvurunun arkasında da bu endişenin yattığını ifade eden Bilmez, aynı şekilde geçen hafta da Adalet Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na, barolara, Türkiye Barolar Birliği’ne ve birçok sivil toplum kurumuna başvurduklarını hatırlattıı. Bu yaşananları son derece tehlikeli bulduklarına işaret eden Bilmez, endişelerinin acilen giderilmesini istediklerini vurguladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.