Kürdistan’da iki günde 3 kadın katledildi

Kadın Haberleri —

Qamişlo'da katledilen Qemer Sebahî için açıklama

Qamişlo'da katledilen Qemer Sebahî için açıklama

  • Bakur, Rojava ve Başûrê Kurdistan’da dünden bu yana üç kadının cenazesine ulaşıldı. Kadınların ateşli silah ile katledilmesi ise dikkat çekti.

Dünden bu yana Bakur, Rojava ve Başûrê Kurdistan’da 3 kadın katledildi. Kadınların ağırlıklı olarak ateşli silahla katledilmesi dikkat çekti.

Qamışlo’da Qemer Sebahî katledildi 

Rojava Kurdistan’ın Qamişlo kentinde bulunan Hitîn çarşısında bir mağazada çalışan Qemer Sebahî adlı kadın ateşli silahla katledildi. İç Güvenlik Güçleri ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Ofisi olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü, Qemer El Sebahi’nin katledilmesine bugün bir açıklamada bulundu. Hilko Mahallesi’nde yapılan açıklamaya Kongra Star, Sara Örgütü ve Kadın Evi üyeler de katıldı.

‘Şeref' bahanesine dayalı suç yoktur

Sara Örgütü sözcüsü Arzo Temo’nun yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Sara Örgütü olarak kadınlara karşı ‘şeref’ bahanesiyle işlenen suçları reddediyoruz. Kadınlara karşı işlenen her suç genel bir suçtur ve Özerk Yönetim Kanunları’nda ‘şeref’ bahanesine dayalı bir suç söz konusu değildir.”

Açıklamada, Qemer El Sebahi’nin katledilmesinin bir suç ve kanunlara göre cezasının olduğu belirtilerek, failin cezalandırılması çağrısı yapıldı. ANHA

Derbendîxan’da bir kadın katledildi

Başûrê Kurdistan’ın Silêmanî vilayetine bağlı Derbendîxan’a bağlı bir köyde nedeni öğrenilmeyen olayda bir kadın ateşli silahla katledildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Süleymaniye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yönetimi Sözcüsü Raz Firya, Puginle köyünde 25 yaşında D.E isimli genç bir kadının silahla yaşamını yitirdiğini ve olayın nedeninin henüz açığa çıkarılamadığını ifade ederek olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını kaydetti.

Kayıp Firdevs’in cenazesi bulundu

Bakurê Kurdistan’ın Şirnex’in (Şırnak) kentine bağlı Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Şenoba beldesinde yaşayan ve iki gündür kayıp olan 18 yaşındaki Firdevs Babat’ın cenazesi Şenoba merkezde bulunan Hezil Çayı’nda bulundu. Firdevs’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayın içeriği öğrenilemedi.

 

Ayşen Çöl katledilmiş

 

.
Ayşen Çöl

Türkiye’de devam eden kadın katliamlarına bir yenisi eklendi. Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek Mahallesi’nde bir süredir haber alınamayan Ayşen Çöl adlı kadının, evli olduğu Durmuş Çöl tarafından katledildiği belirlendi. 

Fail, Ayşen’i işkenceyle katlettikten sonra cenazesini evin bahçesine gömerek evi satışa çıkardı. Evin yeni sahiplerinin köpeğinin koku alması sonucu bulunan cenazenin Ayşen Çöl’e ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda Ayşen’in  1 buçuk ay önce toprağa gömülü olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan fail Durmuş Çöl tutuklandı.

HABER MERKEZİ

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.