Kurêjahro’ya KDP destekli saldırı

  • BİM, İşgalci Türk ordusunun Kurêjahro’ya KDP destekli saldırısıyla ilgili dün sabah saatlerinde bazı detayları paylaştı. 

 

BİM'in dün sabah saat 08.24'te ANF'de yer alan açıklamasına göre; Türk ordusuna ait toplam 9 saldırı helikopteri ve Skorsky tipi helikopterler, KDP denetimindeki Amediyê-Dêrelok hattından gelerek Kurêjahro alanını bombaladı. Saldırı helikopterlerinin bombardımanıyla birlikte Skorsky tipi helikopterler indirme yapmaya çalıştı. Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki gerillalar, bu helikopterlere müdahale ederek darbeledi.

10 helikopter daha

Türk ordusu, gecenin ilerleyen saatlerinde 10 helikopter daha getirerek bu alana dönük saldırısını yoğunlaştırdı. Gerilla, bu helikopterlere müdahale ederek 1'ini ağır şekilde darbeledi. Gerilla, Türk ordusunun Şêladizê’ye bağlı Sîrê'deki üssüne inerek oradaki ölü ve yaralı askerleri kaldırmak isteyen 1 helikopteri kalkış esnasında darbeledi. 

CH-47 Chinook da kullandı

Türk ordusuna ait helikopterler Kurêjahro Direniş Alanı’na yine KDP denetimindeki alanlar üzerinden uçup gelerek saldırdı. Türk ordusu, burada saldırı helikopterleri ve Skorsky tipi helikopterlerinin yanı sıra Çinok (CH-47 Chinook) tipi ABD yapımı helikopter de kullandı.

Yeni bir saldırı dalgası

BİM, "Bu yoğun ve kapsamlı saldırılar, hem Kurêjahro Direniş Alanı’nda hem de Zap'ta yeni bir aşamayı ve saldırı dalgasını ifade ediyor“ dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.