Kürt değil, düşman!

Ali Avni

Ali Avni

  • KDP Politbüro Üyesi Ali Avni’nin, Türk devletinden PKK yöneticilerini hedef almasını istemesine tepkiler büyüyor. KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, Avni’ye “Başûrê Kurdistan’ı MİT’e ve yandaşlarına açan kimdi? Şengal’de halkı kim kurtardı?” sorularını sordu.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırılarını meşrulaştıran KDP Politbüro Üyesi Ali Avni daha da ileri giderek PKK yöneticilerinin hedef alınmasını istedi. Avni, bir açıklamasında yer belirterek, adres göstererek, Türk dronlarının neden PKK yöneticilerini hedef almadığını sordu.

ANF’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, “Gerçekten insan, onu dinlediğinde bir Kürt’ü değil, bir düşmanı; her şeyini düşmana satmış birini dinliyor gibi” sözleriyle Avni’ye tepki gösterdi.

MİT’i Başûra kim getirdi?

“Bu dönemde böyle birinin çıkıp bu kadar kendinden geçmiş, ülke gerçeğini bilmeyen, bu kadar düşmanı çağıran, övgü düzen birini gördüğünde insan utanıyor” diyen Aydar, şu soruları yöneltti:

* Türkiye’yi Başûrê Kurdistan’a getiren kim? Bunu herkes görüyor; kim getirdi?

* 1992’den bu yana Türk devleti ile işbirliği ve ihaneti yapan, onların tanklarının önünde gidip Kurdistan özgürlük güçlerine saldıran kimdi?

* Onların Başûrê Kurdistan’da 100’den fazla üs kurmasına yardım eden kimdi?

* Başûrê Kurdistan’ı MİT’e ve yandaşlarına açan kimdi?

* Bugün Zap, Metina ve Avaşin’de Türk devletine karşı siper olan kim? Kim yol veriyor, kim yol gitmeye yerlerde yol açıyor?

 

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar

 

‘Utanmadan Türk devletini çağırıyor’

Tüm bunların sorumlusunun Ali Avni’nin merkezinde yer aldığı KDP olduğu vurgusunda bulunan Aydar, “Utanmadan bir de Türk devletini çağırıyor, size yer verelim, komutanları da sorumluları da öldürün demek istiyor” dedi.

Avni’nin açıklamasının 15 Ağustos Atılımı’nın 39. yıldönümünde denk gelmesine de işaret eden Aydar, “Bu sözleri bir Kürt’ten dinleyince insan utanıyor” dedi.

DAİŞ ile anlaşarak kaçıp gittiler

Ali Avni’nin “PKK’nin Şengal’de ne işi var” şeklindeki sözlerini de hatırlatan Aydar, şöyle konuştu: “Çok zaman geçmedi, 3 Ağustos’un yıldönümünün üzerinden iki hafta geçmedi, 2014’ün üzerinden daha on yıl geçmedi, hepimiz şahidiz; KDP güçleri güya savunmayı üstlenmiş, Şengal’i yönetiyorlardı, arkalarına bakmadan kaçtılar, DAİŞ ile anlaşarak kaçıp gittiler, kim Şengal’e gidip halkı kurtardı? Gerilla dağdan inmeseydi, YPG YPJ ile koridor açmasaydı, kim kurtaracaktı? DAİŞ saldırdığında gerilla yalnız Şengal’i değil; Hewler’i, Duhok’u, Kerkük’ü, Maxmur’u savundu. Kobanê’deki destansı direnişin arkasında Kürdistan özgürlük güçleri vardı.

Utancını saklamak için saldırıyor

Bu utancı saklamak için saldırıyor. Nasıl kendi yaptıklarını görmeden böyle konuşabiliyor? Gerilla Kurdistan’ın savunma gücüdür. PKK, bir parçanın değil Kurdistan’ın özgürlük hareketidir. Kurdistan’ın her yerinde vardır, var olacaktır. Gerilla Kurdistan halkını onuruyla savunuyor. Kim ne derse desin, kim düşmanla ne tür bir işbirliği yaparsa yapsın, bunun sonucunda özgürlük hareketi kazanacaktır. Onlar ise tarih ve halk karşısında mahkûm edilecektir.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.