Kürt düşmanlığından bağımsız değil

❏

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, politikasını Kürt düşmanlığı üzerine kuran AKP-MHP hükümetinin, değişik yöntemlerle her gün onlarca Kürt'ü katlettiğini, son 'trafik kazaları'nın da bunun bir parçası olduğunu belirtti. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, dün yaptığı yazılı açıklamada, katliamdan farksız Dêrik ve Antep’te trafik kazalarından iktidarın sorumlu olduğunu belirterek, “İhmalkarlık ve denetimsizlikten kaynaklandığı belirtilen bu kazalar gerçekte Kürtlere karşı yürütülen savaşın bir parçasıdır. İhmalkarlık ve denetimsizlik de Kürt soykırım savaşının bir sonucu olmaktadır. Bir katliam ve kasıt olarak görmek gerekiyor” dedi. 

Tüm çabası yok etmek içindir

AKP-MHP'nin Kürt düşmanı olduğunu; politikasını Kürtlerin öldürülmesi üzerine kurduğunu kaydeden Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: "Kürtlerin diline, kültürüne, kimliğine, doğasına, kısacası her şeyine düşmandır ve Kürtlerin yok olması ve soykırıma uğratılması için her türlü yönteme baş vurmaktadır. Değişik yöntemlerle her gün onlarca Kürt'ü öldürmenin çabası içerisindedir. Kürtlere yönelik katliamları da sadece Bakurê Kurdistan ve Türkiye’de değil, Başûr, Rojava, Şengal, Mexmûr başta olmak üzere Kürtlerin olduğu her yerdedir. AKP-MHP faşizmi her gün Rojava’yı, Başûr’u, Şengal’i nasıl işgal edeceklerini, Mexmûr Kampı’na girip kampı nasıl ortadan kaldıracaklarını anlatmaktadır ve aralıksız olarak buralara saldırılar gerçekleştirmektedir. Daha üç gün önce Rojava’nın Hesekê kentinde gerçekleşen saldırı sonucu dört Kürt çocuğu katledildi. Bu çocukların çoğu anne, baba ve yakınlarını DAİŞ ve Türk devletine bağlı diğer çetelerin saldırıları sonucu kaybedenlerdi. Bulundukları yer hem eğitim gördükleri hem de yaşadıkları yerleriydi. Bu bilinmesine rağmen burası hedeflendi ve dört Kürt çocuğu katledildi. Hesekê’deki bu katliamı da AKP-MHP gerçekleştirdi. AKP-MHP ve onun faşist şefleri, her gün açıklamalar yaparak ne kadar Kürt gerilla ve savaşçısını öldürdüklerini sevinç içerisinde duyuruyor. Zindanlardan her gün katledilen Kürtlerin cenazeleri çıkıyor. Tüm bunlar, AKP-MHP’nin Kürt düşmanı karakterini ve tüm çabasının Kürtleri öldürmek ve yok etmek olduğunu ortaya koyuyor."

Coğrafyasına, doğasına da düşman

AKP-MHP'nin, Kürtlerin doğasına ve coğrafyasına da düşman olduğunu; Kürdistan coğrafyasını yok etmeyi, Kürt savaşının ve soykırımının bir parçası olarak gördüğünü vurgulayan Eşbaşkanlık, şunları ifade etti: "Şırnak’ta yaptıkları ağaç kesimi ve talan, özünde Kürt katliamının bir parçasıdır. Dolayısıyla bunu sadece doğa talanıyla açıklamak yetersizdir. Şüphesiz gerçekleşen bir doğa katliamıdır. Ancak bu, Kürt soykırımının sonucudur. Esas neden Kürt düşmanlığıdır. Mardin ve Antep’te yaşanan katliam da bu yaklaşımın bir sonucudur. AKP-MHP hangi vesileyle olursa olsun Kürtlerin ölmesini bir başarı olarak görmektedir. Bundan dolayı Kürdistan’da ne bir tedbir alınmakta ne de denetim yapılmaktadır. 

Yağmalanıyor, talan ediliyor

Zaten Kürdistan, faşist iktidarın şirketlerinin talanına ve katliamına peşkeş çekilmiştir. Kürdistan bu şirketler eliyle yağmalanmakta, talan edilmektedir. Hiç şüphe olmasın ki Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı, AKP-MHP’den olduğu gibi bu faşist talancı, tekelci şirket ve yapılardan da mutlaka hesap soracaktır. 

Başta Mardin ve Antep halkı olmak üzere, tüm Kürdistan halkının yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla ortak duygu ve dayanışma içerisinde olması çok önemlidir. Kürdistan halkı öz imkanlarıyla kendine sahip çıkmalı, örgütlü mücadeleyle Kürt düşmanı AKP-MHP faşizmine karşı durmalıdır. Bu katliamın aydınlanması ancak böyle sağlanabilir ve hesabı sorulabilir. 

İktidarın özel savaşına dikkat 

Gerçekleşen bu katliam dahil, tüm Kürt katliamlarının sorumlusu olan AKP-MHP faşist şeflerinin tutum ve yakınlaşmaları reddedilmeli, kabul edilmemelidir. Bunlar aldatma amaçlı özel savaş oyunları olmaktadır. AKP-MHP şeflerinin bu tür yakınlaşmaları yaptığı katliamı gizlemek için cenazeye katılan katilin davranışı olarak görülmelidir. AKP-MHP Kürt soykırımını gerçekleştirirken Kürdistan halkının tepki göstermesini, birlikteliğini sağlayıp mücadele etmesini engellemek için özel savaş yürütmektedir. 

Kürt Özgürlük Hareketi olarak bir kez daha yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acı durumdan dolayı tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, üzüntümüzü paylaşıyoruz.”    BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.