Kadın komutanlar uğurlandı

Kadın Haberleri —

Komutan Jiyan Tolhildan

Komutan Jiyan Tolhildan

  • Türk devletinin İHA ile suikast düzenlediği kadın komutanlar, DAİŞ’e karşı zafer hamlesinde yer almış ve kazanılan zaferi dünya kadınlarına armağan etmişti. Kadın komutanlar 24 Temmuz’da onbinlerin eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

DAİŞ’e karşı mücadelenin en ön saflarında savaşan, Bahoz’da son darbeyi vuruna YPJ komutanları Jiyan Tolhildan ve Roj Xabûr ile YAT üyesi Barîn Botan 22 Temmuz günü Türk devletinin İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile yaptığı suikastte şehit düştüler. 24 Temmuz’da şehitler için yapılan törene onbinler katıldı. Hesekê’nin Dawudiyê köyünün Şehit Dijwar Şehitliği’nde  düzenlenen törende şehitlerin resimleri ile YPG, YPJ bayrakları açıldı, şehitlere bağlılık sloganları atıldı. 

Halkın iradesi kırılmaya çalışılıyor

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Edle Misto, “Şehitlerimizin direnişiyle mücadelemizi başarı seviyesine taşıdık” dedi.

Konuşmasında işgalci Türk devletinin Kürdistan dağlarına ve Rojava’ya yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirten Edle Misto, Türk devletinin özgür bir halkın iradesini yenilgiye uğratmaya çalışan faşist bir düşman olduğunu vurguladı.

Şehitlerin mücadelesiyle halk ayakta

YPJ adına konuşan Komutan Sozdar Dêrik, tek bir gün dahi yaşasalar bile şehitlerin direnişinin bu toprakların geleceği için önemli olduğunu söyledi.  Türk devletine ve çetelerine baş eğmeyeceklerini dile getiren Dêrik, Türk devletinin bölgedeki tüm halkları hedef aldığını kaydetti.

Uluslararası güçler de sorumlu

Törende konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Ebdullah, 19 Temmuz Devrimi’nin 10 yılına dikkat çekerek, “Halk direnerek birçok fedakarlığı yapıyor. Bu topraklardaki halkların kardeşliği diğer tüm bölgelere örnektir” diye belirtti. 

Asya Ebdullah konuşmasında Türk işgalcilerini halka karşı işlediği suçlara işaret ederek, bu suçlardan sadece Türk devletinin değil aynı zamanda uluslararası toplumun ve güçlerin de sorumlu olduğunu söyledi. 

Konuşmalar ardından QSD ve YPJ, YAT komutanlarından Jiyan Tolhildan, YJP komutanlarından Roj Xabûr ve YAT üyesi Barîn Botan, on binlerin eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

ANHA-HESEKÊ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.