Kürt halkının iradesi nettir

Newroz

Newroz

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Kürt halkı Newroz'da iradesini ve mesajlarını net bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Newroz'un büyük bir katılım ve görkemle kutlandığını; Amed'deki Newroz’un ise bunun zirvesi olduğunu belirtti.  Milyonların bu direniş ve özgürlük tutumunu selamlayan Eşbaşkanlık, "Tek yürek olup özgürlük türküleriyle, halaylarla meydanları dolduran ve Newroz’u tarihsel anlamına yaraşır bir şekilde kutlayan halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle bir kez daha yurtsever Kürdistan halkının Newroz'unu kutluyoruz" dedi.

Kürt halkının Newroz'da iradesini ve mesajlarını net bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: "Tartışmaya yer bırakmayacak şekilde Önder Apo’nun Kürtlerin iradesi olduğunu ve Kürt sorununun çözümünde muhatabın Önder Apo olduğunu, Önder Apo'nun bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini, Önder Apo’suz bir yaşamı kabul etmeyeceğini ortaya koymuştur. 2024 Newroz’unun en net mesajı bu olmuştur. Kürt halkı tek bir ağızdan iradesinin Önder Apo olduğunu, bu iradeye sahip çıktığını, özgürlükten asla vazgeçmeyeceğini dosta düşmana göstermiştir."

Herkes doğru hesap yapmalı

Kürt halkının Newroz'da verdiği mesajların doğru anlaşılması, herkesin doğru hesap yapması ve Kürt halkına doğru yaklaşması gerektiğini vurgulayan Eşbaşkanlık, şunları ifade etti: "Yanlış hesap yapanlar, karşılarında milyonların iradesini ve tutumunu göreceklerdir. 2024 Newroz’unun en önemli mesajlarından biri de bu olmuş; Kürt halkı inkar, imha ve soykırım dayatmalarının sonuçsuz kalacağını, bu dayatmalar karşısında direniş ve mücadele tutumunu güçlendirerek sürdüreceğini ortaya koymuştur. Bu yönüyle 2024 Newroz’u Kürt düşmanı faşist AKP-MHP iktidarının soykırımcı politikalarına güçlü bir cevap olmuş, bu politikaların sonuçsuz kaldığını ilan etmiştir.

Rejime karşı güçü bir tutum

Kürt halkının Newroz’da ortaya koyduğu irade, Türkiye'yi felaketlere doğru sürükleyen AKP-MHP faşizmine karşı güçlü bir tutum olmuştur. Bu tutum, Türkiye halklarıyla dayanışma, birlikte yaşama ve bu temelde Türkiye'yi demokratikleştirerek felaketlerden kurtarma tutumudur. Newroz, çözümü başka yerde arayanların, soykırımda görenlerin, imha ve soykırım politikalarına başkalarını dahil ederek sonuç alacağını düşünenlerin hesabını bozmuş, yanlış hesabın Amed'den döneceğini ortaya koymuştur. Amed Newroz'u işte bu mesajı vermiş, bu sonucu yaratmıştır. Bu yönüyle Amed Newroz'u doğru anlaşılmalı, doğru okunmalıdır.

Newroz’da gerilla ile halkın mücadelesi birbirini tamamlamış, güçlendirmiş ve zaferin temelini oluşturmuştur. Bir kez daha Newroz ateşinin sıcaklığıyla halkımızın ulusal bayramı olan Newroz’u kutluyoruz. Görkemli Amed Newroz’unu ayrıca kutluyor, katılan herkesi selamlıyoruz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.