Kürtler üzerinden pazarlığa son verin

Dünya Haberleri —

NATO zirvesi/foto:AFP

NATO zirvesi/foto:AFP

  • Fransa Komünist Partisi (PCF) NATO üyeliği karşılığında Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan memoranduma tepki göstererek, “Kürtler üzerinden pazarlığa son verin” dedi. 

NATO zirvesinde Türkiye’ye verilen tavizlere tepki gösteren PCF, “Ankara tiranı, despotik şiddetini reddeden herkesi ‘terörist’ olarak adlandırmaya alışık ve Avrupalı liderler de bu kurguyu sürdürmeye devam ediyor” dedi. Türk istihbarat servislerinin 2013’te Paris’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesinde olduğu gibi Avrupa kıtasında “Kürt militanları öldürmekten çekinmediğine” dikkat çeken PCF, “Bu, NATO'nun özellikle de İslam Devleti'ne (DAİŞ) karşı mücadelede müttefikimiz olan Kürtleri küçümsediğinin kanıtıdır” diye ekledi. 

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına işaret eden PCF, “Avrupa'nın gözü Ukrayna'dayken, R.T. Erdoğan medyanın sessizliği altında yeni suçlar işlemek için bu fırsatı değerlendirmeye niyetli” ifadelerini kullandı. Macron’un da diğer Avrupalı liderler gibi sessiz kaldığını vurgulayan PCF, “Bu kapitülasyonları kınıyor, Türkiye ve Kuzey Suriye’deki demokratik güçlerle dayanışmamızı ifade ediyoruz” mesajı verdi. PCF, “Fransa, her yerde savaş mantığını sürdüren NATO'nun bu pazarlıklarından kendisini kurtarmalı. Cesaretiyle hayranlık uyandıran bir halkın varlığını mühürleyen oligarşik kulüplerin toplantılarını mahkum etmelidir” çağrısında bulundu. 

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.