Licê’de 13 asker öldürüldü

Dilgeş Zagros (Serhat Yalçın/Colemêrg) - Bawer Korkmaz (Murat Aslan/Wan)

Dilgeş Zagros (Serhat Yalçın/Colemêrg) - Bawer Korkmaz (Murat Aslan/Wan)

  • Türk ordusunun 30 Nisan’da saldırı başlattığı Licê'de yanıt veren gerillalar 1 Kirpi tipi zırhlı aracı imha etti, 13 askeri öldürdü. Devam eden hava destekli saldırılar sonucu Dilgeş Zagros (Serhat Yalçın) ve Bawer Korkmaz (Murat Aslan) şehit düştü.

Eylemsizlik konumunda olan gerillaya saldırıları sürdüren Türk ordusu ile gerillalar arasında Licê'de yaşanan çatışmalarda 13 asker öldürüldü, iki gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun saldırılar ve çatışmalarla ilgili şu bilgiler verildi:

Amed Bölgesi

* Türk ordusu kış sürecinden bu yana Amed’in Licê ilçesindeki Şehîd Serxwebûn alanında tepe tutmaya ve mevzilenmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda Girê Boxaza Cuma, Gundê Sîverekê, Gundê Medrese ve Girê Mêrgê alanlarında karakol yapımına başladı. Bu faaliyetlerle beraber işgalci Türk ordusu son 6 ayda bölgede aralıksız bir biçimde saldırı operasyonları ve pusulama faaliyetlerini sürdürüyor.

* Gerilla, 30 Nisan günü saat 20.15’te aynı alanda yine operasyona çıkan askeri konvoyu, Gundê Mêrgê ve Gundê Sîverekê arasında sabotaj taktiğiyle durdurdu. Bunun sonucunda 1 Kirpi tipi araç imha edildi, içindeki 13 Türk askeri öldürüldü. Alandaki operasyonlar 5 Mayıs gününe kadar devam etmiş ve sonuçsuz bir biçimde geri çekildi.

* Türk ordusu yine aynı alanda 10 Mayıs günü bir saldırı başlattı. Bu saldırılarda Dilgeş Zagros ve Bawer Korkmaz şehadete ulaştı.

Zap Bölgesi

* Türk ordusu, 16 Mayıs saat 14.20’de Girê FM Direniş Alanı’na saldırdı; gerilla kendini savunmak için cevap verdi.

Metîna Bölgesi

* Gerilla, 18 Mayıs saat 14.20’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’na saldıran Türk askerlerine yanıt verdi.

Bombardıman devam ediyor

* Türk savaş uçakları, 17 Mayıs’ta Girê Bahar, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê Direniş Alanları, Sêgirê köyü çevresi ile Garê’nin Deşta Kafya alanını 22 kez bombaladı.

* Türk ordusu, 16, 17 ve 18 Mayıs’ta Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, Xakurkê’nin Girê Şehîd Heqî, Girê Şehîd Kamuran, Girê Şehîd Hêmin, Çilûçar bölgesi ve Lolan suyu çevresi ile Sîda’daki direniş mevzilerini 37 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı.

* Metîna’nın Girê Mozelan, Koordine, Stûna, Serzêrê ile Tirvaniş köyü çevresi,  17 Mayıs’ta 7 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı. BEHDÎNAN

 

*****

Son nefeslerine kadar savaştılar

Amed’in Licê ilçesinde 10 Mayıs günü şehit düşen Dilgeş Zagros (Serhat Yalçın) ve Bawer Korkmaz (Murat Aslan), son mermilerine kadar savaştı.

BİM'in açıklaması şöyle: “AKP-MHP faşist rejimi güçlerimize dönük saldırılarını sürdürmektedir. 10 Mayıs 2023 günü Amed’in Licê ilçesindeki alanda bulunan güçlerimize karşı operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyondan kaynaklı güçlerimiz ile işgalciler arasında temas yaşandı, bu temas çatışmaya dönüştü ve alan savaş helikopterleriyle yoğun bir şekilde bombalandı. Düşman saldırısına karşı fedaice direnen ve son nefeslerine kadar savaşarak PKK’nin direniş geleneğinin son temsilcilerinden olmayı başaran değerli komutanımız Dilgeş Zagros ve Bawer yoldaşımız şehadete ulaştı. Büyük zorluklarla yetiştirdikleri en değerli evlatlarını halkımızın özgürlük mücadelesine katarak yurtseverlik görevlerini yerine getiren yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.