Londra’da 3. Kürt Konferansı

Yurt Dışı Haberleri —

Londra'da 3. Kürt Konferansı

Londra'da 3. Kürt Konferansı

  • Londra’da SOAS Üniversitesi’nde 15 Şubat komplosu ve tecridin ele alınacağı bir konferans organize edilecek. 16-17 Şubat’ta ise gençler öncülüğünde Uzun Yürüyüş yapılacak. 

Britanya Kürt Halk Meclisi, “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında Londra’da SOAS Üniversitesinde 15 Şubat günü organize edilecek 3. Kürt Konferansı’na çağrıda bulundu.
Hazırlık komitesi adına Britanya Kürt Halk Meclisi Dış İlişkiler Temsilcisi Agit Amara, Britanya’da yaşayan Kurdistanlıları ve dostlarını, Kurdistan ve Ortadoğu siyasal gündeminin ele alınacağı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Ulus ve Kadın Özgürlük İdeolojisi temelinde tartışmaların gerçekleşeceği konferansa çağırdı. 
Kürt Halk Önderi’ne yönelik uluslararası komplo, tecrit ve soykırım politikalarına dikkat çeken Amara, Britanya’da gelenekselleşen ve bu yıl 3. düzenlenen konferansın “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine adanacağını belirtti. 

SOAS Üniversitesi’nde
Londra’da SOAS Üniversitesi’nde organize edilecek olan konferansa Türkiye’den DEM Parti Amed Milletvekili Cengiz Çandar, HDP eski Milletvekili Feleknas Uca, İngiltere İşci Partisi Brighton Milletvekili Lloyd Russell-Moyle, Lordlar Kamarasından Maurice Glasman, Asrın Hukuk Bürosundan Abdullah Öcalan’ın avukatı Mazlum Dinç, Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Avrupa Temsilcisi Dr. Abdulkarim Omar ve Unite the Union sendikasından Simon Dubbins gibi isimler konuk olacak. 
Konferansta ele alınacak başlıklar ise şöyle:
* Ortadoğu’da Yaşanan Genel Kriz: Türkiye, Suriye, Irak ve genel bölge değerlendirmeleri.
* Jin Jiyan Azadi: Kadın Özgürlük temelinde Ortadoğu’da Çözüm ve Toplumlararası Barış.
* Kürt Sorunu ve Barışcıl Çözüm: Abdullah Öcalan ve Tecrit Siyaseti. 

16-17’de Uzun Yürüyüş
Konferans ile birlikte Britanya’da hamle kapsamında 4 günlük bir eylemselliğin de startı verilecek. 16-17 Şubat tarihleri arasında gençlik hareketleri öncülüğünde Uzun Yürüyüş yapılacak. 18 Şubat’ta ise Londra’da merkezi bir yürüyüş olacak. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.