Lübnan’da yaşayan Kürt, Ermeni, siyasi parti ve sivil toplum kurumları temsilcileri Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için yürüdü. AKP aleyhine atılan sloganlar Beyrut sokaklarında yankılandı. Bişara El-Xorî meydanında başlayan yürüyüş Birleşmiş Milletler temsilciliği önünde mitinge dönüştü. Burada yapılan basın açıklamasında Türkiye’de HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında olduğu 10 milletvekili ve DBP’li belediye eşbaşkanları ile çok sayıda Kürt siyasetçinin tutuklandığına dikkat çekilerek, "AKP bu uygulamalar ile Kürt halkının iradesini teslim alamayacaktır" denildi.

Gösteriye katılan Lübnan Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Edhem Sîdî de AKP hükümetinin HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasını kınadı. 

Karnîk adlı Ermeni aktivist ise mitingde yaptığı konuşmada, Ermeni halkı ile Kürtlerin ortak acılara sahip olduğunu ifade etti. Karnîk Kürtlerin Rojava’daki kazanımlarının örnek teşkil ettiğini belirterek sözlerini "Bütün ezilen halklara, Filistin’de, Amed’de ve Erdoğan terörüne karşı direnenlere selam olsun" diye bitirdi.  

Miting Bakur halkına ve HDP milletvekillerine destek sloganlarıyla son buldu.

ŞERVAN IZO

ANHA/BEYRUT