Geçtiğimiz günlerde oğlu Mesut Güçlü'nün Asarlık'da cemaatlerin yürüttüğü faaliyetler sonucunda Suriye de  El Kaide saflarına götürüldüğünü ANF'ye açıklayan Sertip Güçlü'ye çağırıldığı Asarlık karakolunda İzmir TEM polisleri “Dağa giden oğlun Bedirhan'ı neden anlatmıyorsun da Mesut'u anlatıyorsun'' diye sordu.

TEM polislerinin kendisine “Neden cemaat, polis ve hükümeti sorumlu tutuyorsun” dediğini de aktaran Sertip Güçlü, “Ben de onlara söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Bu işin içinde bu saydıklarım olmasaydı cemaatler bu kadar rahat hareket edemezlerdi dedim” diye konuştu.

'Ortak yürütülüyor'
Polise oğlu Mesut'u kandıran kişi olan lisedeki Baki isimli öğretmenin MİT elemanı olduğunu söylediğini vurgulayan Güçlü “Polis, oğlumu götürenlerin peşine düşmek yerine hükümet, cemaat, MİT ve  polisle ilgili söylediklerime odaklandı” dedi. Polisin yaptığı açıklamalardan rahatsız olmak yerine, Asarlık'ta yasadışı faaliyetler de bulunan cemaatlere yönelmesi gerektiğinden bahseden Sertip Güçlü “Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım, bu işin içerisinde cemaat, polis, MİT ve hükümet var” ifadelerini kullandı.


SEDAT SUR/ANF/ İZMİR