Êzîdî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Mam Zeki Şengalî’nin şehadetinin birinci yıl dönümü vesilesiyle Mam Zeki’nin ailesi Şengal’e geldi.
İşgalci Türk devletinin 15 Ağustos 2018’de yaptığı bir hava saldırısı sonucunda şehit düşen Êzîdî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Mam Zeki Şengalî’nin şehadetinin birinci yıl dönümü vesilesiyle 14 Ağustos’ta Şengal Dağı’nda bir anma programı düzenlenecek. Mam Zeki Şengalî’nin ailesi anma programına katılmak üzere Şengal’e geldi.
Mam Zeki Şengalî’nin şehit düştüğü yeri ziyaret eden aile burada bir açıklama yaptı. Şengalî’nin eşi Gülistan Özden, “Ailesi olarak halkımızın ve Kürdistan’ın başı sağ olsun, diyoruz. Zeki her zaman Kürdistan’ı ailesi olarak tanımlıyordu. Zeki, fermanın önünü alabilmek için yönünü Şengal’e çevirmişti” dedi.
Kardeşi Xezal Özden ise şunları ifade etti: “Türk devleti ile işbirliği yapanları kınıyoruz ama sadece kınamak yetmez. Şehitlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Şehitlerin yolundan giden bir toplum görüyoruz ve arkadaşları şehit Zeki’ye sahip çıkıyor. Bizler bugün büyük bir aile olduk. Şehit Zeki doğru yolu seçti ve Önder Apo’nun fikirleriyle Şengal Dağı’na ulaştı.”
ŞENGAL