Manavgat’ta Kürt avı!

  • Manavgat’ta orman yangınları sonrası kimi noktalarda yol kesmeye başlayan ırkçı gruplar, Kürtlere saldırıyor.  

 

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da çıkan orman yangını ardından ırkçı gruplar bazı noktalarda yol kontrolü yapmaya başlayarak, Kürt avına çıktı. Kente bağlı kırsal mahallelerde silahlı ve sopalı bir şekilde yoldan geçenlere kimlik kontrolü yapan ırkçı faşistler, Kürt olduğunu düşündüğü kişilere saldırıyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de önceki gün yaptığı paylaşımla kimi grupların yol kontrolü yaptığını ve havaya açtığını duyurdu. Sözen, “Bu şahıslar ‘kundakçı, şüpheli’ yakalama teşebbüsüyle asılsız ihbarlardan yola çıkarak, sokaklarda kimlik kontrolü, yol kesme ve masum vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme gibi eylemler gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zorlaştırmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Saldırı görüntülere yansıdı

Türk ırkçı grupların yol kesme ve saldırı anlarına ilişkin çekilen bazı görüntüler de sanal medya kullanıcıları tarafından paylaşılmaya başlandı. Önceki gece bir saldırıya ilişkin görüntüde, ırkçı grubun silah ve sopalarla bir kişiyi kovaladıkları görülüyor. 

Manavgat'ta çekildiği belirtilen bir başka görüntüde ise, iki kişinin ellerinin arkadan bağlı olduğu ve saldırgan bir kişinin elindeki silahı yerde yatan kişilere uzatarak, 4 el ateş ettiği görülüyor. “Akseki köyünde dayımın biri yakalamış ikisini gerekeni yapmış Allahını severim senin” yazısıyla paylaşılan görüntüde kalabalık bir grubun olduğu ve silah seslerinin ardından çığlık atıldığı duyuluyor. 

Plaka kontrolü de yapıyorlar 

Irkçı grupların, yol kontrolünde plaka kontrolü de yaptığı öğrenildi. Manavgat’ın farklı bir bölgesinde yol kesen bir grup, orman yangınına müdahale etmeye gelen bir kişinin kullandığı aracın plakasını Diyarbakır plakası ile karıştırdı. Grup, plakanın Denizli plakası, kişinin de Denizlili olduğunu anlaması üzerine saldırılarına son verdi.  

Öte yandan Konyalı bir yurttaşın, çalıştığı işyerinin aracını yangın bölgesinden çıkarmak için gittiği sırada ırkçı bir grup tarafından durdurulduğu ve linç edilmek istenildiği öğrenildi. Irkçı grubun, Konyalı yurttaşın Kürt olmadığını belirtmesi üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi.   ANTALYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.