Med SV Kiel: Enternasyonal bir takım

Toplum/Yaşam Haberleri —

Med SV Kiel futbol takımı

Med SV Kiel futbol takımı

  • Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde kurulan Med SV Kiel futbol takımının çalıştırıcısı ve aynı zamanda Kürtçe dil öğretmeni olan Amedli Mehmet Şirin Doğrul, “Takımın bünyesinde Alman, Arap, Afrikalı, Kosova ve Türk gençleri de yer alıyor. 100’e yakın çocuk bu aktivitelerden yararlanıyor.  Çocuklara sadece futbol öğretmiyoruz” dedi.

M. ZAHİT EKİNCİ/KİEL

Med SV Kiel futbol takımı, Almanyanın Schleswig-Holstein eyaletinde yaşayan Kürt gençlerinin sportif ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra tanışıp kaynaşmaları için 2010 yılında bir grup Kurdistanlı tarafından kuruldu. Bünyesinde 2 yetişkin ve 3 çocuk takımı barındıran Med SV Kiel toplamda 150’ye yakın futbolcuya alan açıyor.

Kreis Klasse C grubunda 2010’da başlayan Med SV Kiel’in mücadelesine bu sene Schleswig-Holstein Verbandsliga’da devam ettiğini söyleyen Kulüp başkanı Mardinli Şükrü Demir en büyük sorunlarının kendilerine ait bir saha olmadığını belirtiyor.

Şükrü Demir yaklaşık bir senedir kulüp başkanlığını yaptığını daha öncede Med SV Kiel başta olmak üzere başka takımlarda da top oynadığını belirterek kulüp hakkında bize şu bilgileri aktarıyor: “Med SV Kiel, kentin yakınlarında yaşayan Kurdistanlı gençlerin bir araya gelmesi için kuruldu. Amacımız futbolun yanı sıra gençlerimizin birbirini tanıması, kaynaşması. Takımın bünyesinde Alman, Arap, Afrikalı, Kosova ve Türk gençleri de yer alıyor. Teknik direktörlüğümüzde Kosova asıllı Astrid adında bir arkadaş. Med SV Kiel aslında enternasyonal bir takım.”

 

Şükrü Demir

 

Kurdistanlılar takımlarını desteklemeli

Med SV Kiel’in büyük bir aile olduğunu söyleyen Şükrü Demir şöyle devam etti: “Her maçımız bir şölen havasında geçiyor. Ama kulüp olarak kendimize ait resmi bir sahamız yok maalesef. Defalarca başvuru yapmamıza rağmen şu ana kadar bize olumlu bir yanıt verilmiş değil. Aynı zamanda Schleswig-Holstein eyaletinin futbol federasyonunun bize karşı ön yargılı olduğunu düşünüyorum. Çoğu maçlarımızı bize ait olmayan sahalarda yapıyoruz. Buna rağmen ailelerimiz her maçta bizi yalnız bırakmıyor. Resmi üye sayımız 150’ye yakın. Ama binlerce Kurdistanlının yaşadığı bu eyalete bu sayı oldukça az. Kurdistanlıların takımlarını daha fazla desteklemeleri gerekiyor.”

 

Mehmet Şirin Doğrul

 

3 çocuk takımı var

Med SV çocuk takımının çalıştırıcısı ve aynı zamanda Kürtçe dil öğretmeni olan Amedli Mehmet Şirin Doğrul da Med Sv Kiel takımının daha fazla desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplamda 3 çocuk takımları olduğunu söyleyen Doğrul, konuşmasını şöyle sürdürdü: “100’e yakın çocuk bu aktivitelerden yararlanıyor. Takımın bünyesinde top koşturan çocukların aileleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Çocuklara sadece futbol öğretmiyoruz. Aynı zamanda topluma yararlı bireyler olmalarını amaçlıyoruz. Mesela ders durumları iyi olmayan çocukları takıma almıyoruz. Futbolcudan yada futbol oynamadan ziyade insani kıstasları esas alıyoruz. Çocukların kendilerine karşı özgüven sağlamalarını ve kendilerine gösterdikleri saygıyı karşı takımın oyuncularına da göstermesi gerektiğini söylüyoruz.”

Takımıza sahip çıkalım

Med SV Kiel’in sadece bir futbol takımı olmadığını Kürt toplumunda bir misyonu olduğuna da dikkat çeken Doğrul, takımın bu seneki başarısından dolayı KCDK-E ve KON-MED tarafından ödüllendirildiğini belirtti. “Böyle değerli bir misyona sahip olan takımımızı desteklemek herkesin görevi” diyen Doğrul sözlerini şöyle sonlandırdı: “Çocuklarınızı güvenli bir şekilde bize teslim edebilirsiniz. Bizler burada çocuklara sadece birer futbolcu olmayı değil, kültürüne, diline ülkesine karşıda sorumluluklarını yerine getirecek yeni nesiller büyütmek istiyoruz. Bir araya gelip örgütlü bir güç olduğumuz sürece dikkate alınırız. Kiel ve çevresinde yaşayan insanlara çağrım Med Sv futbol takımını daha fazla desteklemeleri.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.