Meksika ‘cinayetler ülkesine’ dönüştü

Dünya Haberleri —

  • Her gün ortalama 10 kadının öldürüldüğü, dünyanın ise en fazla gazeteci cinayetinin işlendiği ülkesi olan Meksika’da 6 ay içerisinde yaklaşık 64 politikacı öldürüldü.

 

Meksika’da her gün neredeyse 10 kadın erkek şiddeti sonucu katlediliyor. Aynı zamanda dünyada en fazla gazetecinin öldürüldüğü ülkede, Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi 64 siyasetçi cinayeti işlendiği bildirildi.

6 ay içinde seçimlerde aday olan 74 kişiye saldırı düzenlendiği, bunlardan 64’ünün hayatını kaybettiği Meksika’da hükümet şiddet olayları karşısında sessiz kalmakla eleştiriliyor.

İşlenen kadın, gazeteci ve siyasetçi cinayetlerinin cezasız bırakılması nedeniyle eleştirilerin odağında olan hükümet, ‘Saldırılar nedeniyle bir dizi güvenlik tedbirini hayata geçirmeye karar verdiklerini” açıkladı.

Devlet Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodriguez adayların güvenliğinin sağlanması ve seçimlerin özgür ve adil geçmesi için eyalet valileriyle koordineli çalışılacaklarını iddia etti.

Latin Amerika ülkesi olan Meksika’da geçen yıl milyonlarca kadın, ülkedeki kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla “Bizsiz bir gün” mottosuyla bir günlük greve gitmişti. Günde ortalama 10 kadının katledildiği ülkede kadınlar hükümetten, erkek şiddetiyle mücadele edilmesini ve soruna çözüm bulunmasını talep ediyor.

Meksika aynı zamanda dünyada en fazla gazeteci cinayetinin işlendiği ülke. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Meksika’nın 2020'de medya çalışanları için en tehlikeli ülke olduğunu, yıl boyunca 9 gazetecinin cinayete kurban gittiğini açıklamıştı.

MEKSİKO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.