Meksika’da vahşet

Dünya Haberleri —

.

.

  • Meksika'da 20 Mayıs’ta kaybolan 2’si kadın 5’i erkek 7 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında içinde insan uzuvlarının bulunduğu 45 torba bulundu.

Meksika’nın Jalisco eyaletinde kayıp ihbarı yapılan 7 gencin bulunması için başlatılan arama çalışmaları sırasında 40 metrelik bir vadide 45 siyah torba bulundu. Savcılık, 45 torbada bulunan ceset parçalarının kadın ve erkelere ait olduğunu, kimlik tespit çalışmasının sürdüğünü ancak kurban sayısının henüz belirlenemediğini açıkladı. 
Meksikalı yetkililer, yaşları 30 civarı olduğu belirtilen 2 kadın ve 5 erkek için Mayıs 20'de kayıp ihbarı yapılmasının ardından araştırma başlattı. Bu kişiler için farklı günlerde kayıp ihbarı yapılmasına karşın hepsinin aynı çağrı merkezinde çalıştığı belirlendi. 
Vücut parçaları ile dolu çantaların bulunduğu eyalette yer alan çağrı merkezinin, yasadışı faaliyetlerde kullanıldığı öne sürüldü.
Ancak kurban yakınları, yetkilileri kayıp gençleri kriminalize etmeye çalışmakla suçladı.  
Jalisco eyaletinin farklı bölgelerinde, çantalarda veya işaretlenmemiş mezarlarda son yıllarda insan kalıntıları bulundu. Eyaletin Tonala belediyesinde 2021'de 11 kişiye ait uzuvların bulunduğu 70 kadar çanta ortaya çıkarıldı. 2019'da da Zapopan'ın nüfus olmayan bir bölgesinde 119 çantada 29 kişinin cesedi bulunmuştu. MEXICO CİTY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.