Metîna'da 12 asker öldürüldü, korkup kaçanlar da kovalandı

Gerilla

Gerilla

  • Metîna'nın Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini üç koldan vuran gerilla, 12'sini öldürdü, korkup kaçanlardan da 8'ini yaraladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Metîna'nın Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine 13 Ocak saat 09.00’da üç koldan düzenlenen eylemle ilgili şu bilgiler verildi:

* Sızma taktiğiyle başlayan koordineli eylemde birinci eylem kolu, Türk askerlerini el bombaları, ferdi ve orta otomatik silahlarla vurdu. İlk vuruşta 1'ie öldürüldü.

* İkinci eylem kolu, 15 kişilik Türk askeri grubunu yakın mesafeden vurdu; 3 mevzi imha edildi ve içindeki 4 asker öldürüldü.

* Üçüncü eylem kolu ise suikast taktiğiyle 4 askeri öldürdü. 1 mevziyi imha eden üçüncü eylem kolu, içindeki 3 askeri daha öldürdü.

Korkuyla kaçtılar

* Gerillanın etkili vuruşlarından sonra korkarak kaçmaya çalışan askerler de hedef alındı; 8’i yaralandı. Toplamda 12 asker öldürüldü, 8 yaralandı; 1 büyük kameriye, 2 çadır ve 4 mevzi imha edildi.

Jêhat şehit düştü

* Bu eyleme Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle katılarak kahramanca savaşan Jêhat şehadete ulaştı. Ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra paylaşılacak.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 14 Ocak’ta Xakurkê'nın Ava Lolanê alanını 3 kez; Qendîl'in Bereşê alanını 2 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine top atışları da devam etti. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.