Metina ve Avaşin ardından Zap'a işgal saldırısı başladı

.

.

  • Medya Savunma Alanlarından Metina ve Avaşin’in ardından Zap'a yönelik de Türk devletinin işgal saldırısı başladı. Avaşin ve Metina alanlarında çatışmalar başladı, Kürdistan gerillası Avaşin’de işgal için gelen Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor.

Dün akşam saatlerinde Metina’ya dönük başlayan işgal saldırısı gece yarısından sonra Avaşin bölgesine sıçradı. Kürdistan gerillası ile işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmaları başladığı Avaşin’de Mamreşo tepesinde çatışmalar şiddetlendi.

Avaşin’in Mamreşo tepesini saldırı helikopterleri ile vuran işgalcilerin Skorsky tipi helikopterler ile indirme yaptığı ve ardından yoğun çatışmaların yaşandığı gelen bilgiler arasında. Avaşin’de HPG/YJA Star gerillalarının müdahalesi ile çok sayıda kayıp veren Türk ordusu alana yeniden yoğun hava saldırısı başlattı.

Zap’a işgal saldırısı başladı

Sabah saatlerinde Zap'a bağlı Qela Bêdewê, Şehît Munzur, Dola Nêrwe ve Kinyaniş alanlarına yönelik de işgal saldırısı başladı.

Metina ve Avaşin alanında çatışmalar devam ederken, işgalci Türk ordusunun Metina, Avaşin ve Zap’a dönük karadan ve havadan bombardımanı artarak sürüyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.