5 yıl önce Türk savaş uçaklarının bombardımanında ölen çoğu çocuk 34 kişinin yattığı Roboskî Mezarlığı’nda tüm engellemelere rağmen bir araya gelen aileler, adalet taleplerini yineledi. 

Aileler, tüm engellemelere, gözaltı ve tutuklama tehditlerine rağmen çocuklarının mezarının başında bir araya geldi. Katliam gününden bu yana giydikleri kara elbiseleri üzerlerinden çıkarmayan annelerin feryatları mezarlıkta hiç dinmedi. Katliamın acısını hep yaşayan aileler, 50 yıl geçse de unutmayacaklarını haykırdı.

Roboskî Mezarlığı’ndaki anmaya HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Amed milletvekilleri İmam Taşçıer ve Altan Tan, Uludere Belediyesi Eşbaşkanları, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, ve HDP Şırnak PM üyeleri de atıldı.

Aycan İrmez, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun gönderdiği mesajı okudu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "34 kardeşimizin yerine başka birinin kanını talep etmiyoruz. Sadece adalet istiyoruz" dedi.

Yıldırım, Roboskî'de 34 kişiyi katledenlerin 5 yıldır yargı önüne çıkarılmadığını söyledi. Roboskî katliamının yapanların belli olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "100 yıllık toplumsal yaraya merhem sürülmek isteniyorsa ilk olarak Roboskî katliamının faillerinin bulunması gerekiyor. Analarımızın yüreği yandı başka anaların yüreği yansın istemiyoruz. Gözaltına alınan Veli ve diğer arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Başta Roboskî katliamının aydınlatılmasını, barışın yollarının açılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

“Adalet” talebiyle sona eren anma boyunca askerler tarafından İnsansız Hava Aracı (İHA) ile görüntü alındı.  


 ŞIRNAK