Olağan yaşamlarını sürdüren Minbicliler, kentte karışıklık ve korkunun hakim olduğu iddialarını yalanladı.
SELWA EBDULREHMAN – ŞÎLAN MIHEMED /MINBIC
Kimi medya kuruluşlarında özellikle Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerinin ardından Minbic’de korku ve karışıklığın hakim olduğuna dair haberlere yer verildi. Ancak kentteki durum bunun aksini gösteriyor.
Minbicliler de yayılan bu haberlere ilişkin görüşlerini dile getirdi, Minbic’in güvenli olduğunu ve olağan yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.
Mihemed El Mihemed adlı Minbicli, Minbic’de korku ve karmaşa olduğu iddialarının gerçek olmadığını söyledi ve “Bizler Minbic’de güven içinde yaşıyoruz” dedi.
Minbic’de şehitlerin fedakarlıkları sayesinde huzurun sağlandığını söyleyen El Mihemed, tüm halkın bu huzuru koruması gerektiğini söyledi ve yeni yılın barışa ve halklar arasında sevgiye vesile olmasını diledi.
Ehmed El Berho adlı Minbicli de “Basın organlarında yer alan iddialar asılsızdır. Halk olağan yaşamını sürdürüyor ve çarşı pazarda günlük ihtiyaçlarını karşılıyor” diye konuştu ve Türk devletinin Osmanlı dönemini canlandırmak istediğini belirterek, buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Safi Mihemed adlı Minbicli ise “Güvenlik içinde yaşıyoruz, kimsenin bölgemizin huzurunu bozmasına izin vermeyiz” dedi.
Halkın tehditlerden korkmadığını söyleyen Mihemed, çocuklarını ülke topraklarına feda ettiklerini ve Suriye’nin tamamının terörden kurtulması için gerekirse yine çocuklarını feda edeceklerini ifade etti ve “Saldırılara karşı direneceğiz, kentimizi koruyacağız” dedi.
ANHA