
Amerikan Enterprise Enstitüsü uzmanlarından Michael Rubin’e göre, Türk devletine bağlı odaklarca ABD toprakları üzerinde muhaliflere yönelik suikast girişiminde bulunma tehlikesi var.
ABD'nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Michael Rubin, Newsweek dergisine yazdığı bu haftaki yazısında MİT’e bağlı odakların ABD’de yaşayan muhalif Kürtlere suikast düzenleyebileceği uyarısında bulundu. Michael Rubin yazısında Fransız yetkililerin, 2013 tarihinde Paris'te PKK kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesinin arkasınra Türk istihbaratının olduğunu açıkladığını hatırlattı. Rubin tezlerine Almanya'daki son gelişmeleri de referans gösterdi. Makalesinde Alman NDR ve WDR televizyonlarının gazetemiz Yeni Özgür Politika'da çıkan ve Türk istihbaratına bağlı bir ajanın öncülüğünde Kürt siyasetçilere suikast hazırlığında oldukları ve konunun basına yansımasıyla Alman yetkililerinin soruşturma başlatması bilgisini de paylaşarak ABD'de de benzeri girişimlerin mümkün olduğu uyarısında bulundu.
Ajanlar ABD’de muhalifler hakkında bilgi topluyor
Türk istihbaratının Fransa ve Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki Kürtler ile muhaliflere yönelik saldırı hazırlıkları ile girişimlerine atıfta bulunan Rubin ardından dikkatleri ABD'ye çekti. Rubin, Türk Mirası Organizasyonu’nun (Turkish Heritage Organization), ABD'deki Kürt ve Türk işverenler ile tanınmış kişiler hakkında istihbarat topladığını ve Türkiye'ye gönderdiğini bildirdi.
Saddam ve Putin’in yöntemi uygulanıyor
Rubin yapılan çalışmanın kayıt dışı bilgi toplamak ve yabancı topraklarda istihbarat toplamanın ötesinde bir içeriğe sahip olduğunu şu örnekle açıklıyor: "Mesele Saddam Hüseyin ile Putin'in yaptığı tarz bir çalışma. Putin, Avrupa'da muhalifleri öldürttü ve ABD'deki vatandaşları hakkında bilgi topluyordu."
ABD’ye uyarı: Gerekeni yapın
Rubin’in korkusu ise Türk İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ABD'de de muhaliflere karşı operasyon ve saldırılarda bulunması.
Rubin yazısında bu konuda ABD yetkililerini şu sözlerle uyardı: "Erdoğan şimdi de ABD sularında boy gösteriyor. Eğer ABD Adalet Bakanlığı kanunların verdiği tüm yetkilerle buna gereken cevabı verecek güçte değilse ve Türkiye'nin NATO üyeliği konusu gözden geçirilmezse, Türkiye'nin ABD içindeki operasyonları beklenenden daha ağır şiddetli olur ve tahmin edilemez sonuçlara yol açar."
Darbeyi 4 ay önce bilmişti
Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı darbe olabileceğini 15 Temmuz'dan dört ay önce yazan Michael Rubin’in MİT’e dair uyarıları da önemli görülüyor.
HABER MERKEZİ