MİT Rakka’da DAİŞ’le görüştü


AKP yönetimindeki Türk devleti, Ankara Katliamı’nı birkaç bürokratı görevden alarak, birkaç kişiyi de tutuklayarak kapatmaya çalışırken, katliamın arka planına ilişkin bilgilerle DAİŞ-AKP ortaklığı doğrulanıyor. CHP Milletvekili Eren Erdem, MİT ve DAİŞ komutanlarının katliamdan 10-15 gün önce bir görüşme yaptıklarını açıkladı. Katliamın tetikçisinin Suruç katliamını gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz’ün kardeşi Yunus Emre Alagöz olduğu netleşti.
Katliamla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklanırken, tutuklananların ifadesine göre ikinci tetikçi Ömer Dündar değil, ‘yabancı’ bir çete üyesi. Katliamla ilgili soruşturma kapsamında çeşitli illerde gözaltına alınarak Ankara’da mahkemeye sevkedilen 6 kişiden 4’ü “tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme” ve “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçlarından tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
İkinci bombacı ‘yabancı’ iddiası
Katliamda kullanılan tetikçi ve Suruç katliamını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi olan Yunus Emre Alagöz’ü Ankara’ya getiren araca eskortluk eden Y.Ş de tutuklananlar arasında. Y.Ş, savcılıktaki ifadesinde Alagöz ile ‘yabancı uyruklu’ birinin canlı bomba olduğunu, 2 yabancı kişinin de kaçtığını söyledi. Savcılık sözkonusu 2 kişinin de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında yokluklarında tutuklama kararı çıkardı.
‘HDP’yi vuracağız’ dedi
Y.Ş, ifadesinde HDP’lilerin hedef alındığını da doğruladı. Y.Ş., şunları anlattı: “Ben Yunus Emre ve yanındaki kişiyi getiren araca gözcülük yapıyordum. Olay gecesi Antep’ten yola çıktık. Yunus Emre ile yanındaki kişiyi taşıyan aracın şoförü başkasıydı. İkinci kişi, yabancıydı. Yolda Yunus Emre, bana, PKK’lı kafirlerin mitingi olduğunu belirterek, ‘Bizim amacımız HDP, onları vuracağız’ dedi.”
Lahey korkusuyla geri vites
Adıyaman’da örgütlenen DAİŞ üyelerinin 2013 yılındaki yasal dinlemeye katılan tapelerini Meclis’e taşıyan CHP Milletvekili Eren Erdem, DAİŞ ve MİT’in 10-15 gün öncesinde bir görüşme yaptıklarını açıkladı.
Amed, Suruç ve Ankara’daki katliamı gerçekleştiren tetikçilerin aynı hücrenin elemanları olduğuna dikkat çeken Erdem, “Bu katliamlarla birlikte çok açık mesajlar veriliyor. Türkiye’deki hücre ve örgütlenmesinin çok yaygın olduğu, burada örgütlendiği ve yapılandığı dikkat çekiyor” dedi.
Türkiye’nin DAİŞ’e lojistik sağlama yoluyla destek olduğunu ancak dünya gündemine girdikten sonra Lahey korkusuyla “geri vites” yaptığını da ekleyen Erdem, kendilerine ulaşan bilgileri şöyle paylaştı:
Katliamdan önce görüşmüşler
“Aldığım bir bilgiye göre, IŞİD’in Rakka’da bulunan üst düzey komutanlarının MİT ile 10-15 gün önce yaptığı bir görüşme var. Deniliyor ki Türkiye bu sınır güvenliği konusunda toleranslı davransın, İncirlik Üssü’nü bize yönelik operasyonlara kapatsın ve bizimle alakalı Türkiye içerisindeki operasyonları durdursun, bölgede tampon bölge oluşturma çabasını sürdürsün. IŞİD’in MİT’ten böyle bir talepte bulunduğunu öğrendim. IŞİD Türkiye’nin kendisini güçlendiren stratejisine geri dönmesini istiyor.”
İhmal değil kasıt
DAİŞ’in Türkiye’de eylemlerinin artabileceği uyarısında bulunan Milletvekili Erdem, AKP-DAİŞ işbirliğine yönelik önümüzdeki günlerde bazı belgeler açıklayacaklarını da belirtti. Erdem, “Ekmek almaya giden bir çocuğu sokak ortasında katleden devlet bomba ve mühimmat eğitimi alan ve ülkeye dönen bir kişiye nasıl olurda operasyon yapmadın. Bu listeden 2 kişi öldü ama 19 kişi dışarıda, nerede patlatacaklar kendini bunlar? Yakup Aktulum’u gözaltına aldınız, sonra serbest bıraktınız, şimdi de yana yana 16 kişilik canlı bombanın içerisinde diye devinip, duruyorsunuz. Peki, niye serbest bıraktınız?” diye sordu.
DAİŞ Erdoğan’ın sırrı
Katliam dosyasındaki yayın ve gizlilik yasağına da değinen Erdem, bir soruşturmaya gizlilik kararının getirilmesi için devlet sırrı olması gerektiğini ifade etti. Erdem, son olarak şunları söyledi: “Devlet sırrı olması için de MGK gündemine girmesi gerekir. MİT TIR’ları ne zaman MGK gündemine girdi, nasıl devlet sırrı oluyor? Bu Erdoğan’ın sırrıdır, Saray’ın sırrıdır. Erdoğan’ın sırları halktan gizleniyor.”
Vebali sırtlarında
Erdem, istihbaratın bugün Türkiye’de eylem yapacak canlı bombaların iç çamaşırının rengini bile bildiğini söyledi. Erdem, Ankara Katliamı’nın baş sorumlusunun İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu, istifa etmezlerse bu vebali sırtlarında taşıyacaklarının altını çizdi.
HABER MERKEZİ
