
Türk Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen grubun, Kürtlere yönelik saldırı hazırlığında olduğu belirtildi. Dün sabah erken saatlerinde yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Bu sayının daha da artması bekleniyor.
Alman Bild gazetesine konuşan bir polis yetkilisi, Osmanen Germania adlı örgütün MİT ile bir bağlantısı olduğuna dair bulguların mevcut olduğunu açıkladı.
Çete üyelerine ait villa, klüp binaları ve bürolara yönelik gerçekleştirilen operasyonda ateşli silah, doküman ve uyuşturucu arandı.
6 eyalette operasyon
Hessen Eyaleti Emniyet Müdürlüğü operasyona ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Darmstadt Savcılığı’nın talimatı ve Hessen Eyaleti Krimal Dairesi’nin öncülüğünde operasyon yapıldı. Araştırmalar Hessen, Bavyerya, Baden Württemberg, Nordrhein Westfalen, Aşağı Saksonya ve Hamburg eyaletlerinde yapılıyor. Araştırmaların hedefi, kanıt bulmaktır. Somut olarak silah, uyuşturucu, cephane, yazılı belgeler, yasadışı işlerin yapıldığına dair bulgular ve paramiliter gruplaşmayı kanıtlamak için araştırmalar yapılıyor. Araştırmalarda bin polis memuru yer alıyor; bunların arasında özel kuvvetler de yer alıyor.”
MİT ile bağlantı şüphesi
Bild gazetesinin aktardığına göre de Osmanen Germania adlı grubun Türk istihbaratıyla bağlantısından şüpheleniliyor. Bu nedenle aramalarda bilgisayarlar da inceleniyor.
Bild gazetesine konuşan bir polis, Osmanen Germania çetesinin MİT ile bir bağlantısı olduğuna dair bulguların mevcut olduğunu açıkladı. Polis, “Savaş Silah Kontrol Yasasıyla taşınan silahların Almanya’daki Kürtlere karşı kullanılmasının tehlikesi var. Ayrıca suç işlemek üzere bir komplonun yapılacağından da şüpheleniliyor” dedi.
Bahoz’a saldırı ihtimali
Yine bazı güvenlik kaynakları, Osmanen adlı faşist Türk motosiklet çetesinin, ‘Bahoz’ adlı Kürt motosiklet grubu üyelerine yönelik eylem yapması ihtimalini ciddi bulunduğu için söz konusu operasyonun gerçekleştirdiği belirtiyor.
Ağustos ayı başlarında Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürt gençlerinin oturduğu bir kafeteryaya el bombası atılmış olayda sadece maddi hasar meydana gelmişti. Polis olayın faili olduğunu düşündüğü Osmanen Germania yönelik operasyon yapmış bu çeteye mensup 40 kişiyi gözaltına almıştı. Çete üyelerine ait Saarbrücken, Völklingen, Dudweiler, Homburg ve Neunkirchen kentlerinde 10 ev ve işyerlerine baskın düzenlenmiş, bu baskınlarda bol miktarda uyuşturucu ve tüfek ele geçirilmişti.
Koç: Geç kalan operasyon
Avrupa Demokratik Kürt Toplum Konseyi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç ise dünkü baskınla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:”Osmanen Germania adlı gruba yapılan operasyon aslında gecikmiş bir operasyondur. Biz, elimizdeki belge ve delilleri, Nisan ayından beri Alman devletiyle paylaşmıştık. Bana ve KONGRA GEL Eşbaşkanı Sayın Remzi Kartal’a yönelik suikast ekibine karşı 2 dava açmıştık. Bugün (dün) Berlin ve Paris’te basın toplantısı düzenleyecektik ancak bu gelişmelerden dolayı erteledik. İleriki tarihte yapacağımız basın toplantısıyla da belgeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Umarız Alman devleti, bu grubun arkasında ona talimat veren gücü ve siyasi iradeyi görür ve yargılar. Umarız ajan Gergerlioğlu olayında olduğu gibi siyasi ve ekonomik çıkarları için bu işin üstünü örtmez.”
Almanya’da gerginlik korkusu
Öte yandan dün Alman polisi ülkenin çeşitli kentlerinde Türk faşist grubuna yönelik operasyon yaparken, Anasaya Koruma Teşkilatı da güncellediği raporunda Almanya’da Türk ve Kürt gruplar arasında yeni bir gerginliğin yaşanmasından endişe duyduğunu açıkladı. Rapora dayanarak Mitteldeutsche gazetesine demeç veren Federal İçişleri Bakanlığı’nın bir yetkilisi, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri ile HDP Eşbaşkanı ve milletvekillerine yönelik tutuklamanın ardından Almanya’da yaşayan Türkler ile Kürtler arasında yeni bir gerginliğin yaşanmasından endişe duyduğunu açıkladı.
Raporda şu iddia yer aldı: ”Agresif bir atmosfer yaratılmaya çalışılıyor. Bu da genelde ya rakip gruplar arasında ya da polise yönelik militanlık ve şiddete başvurma olarak kendini dışa vuruyor. Bu durum özellikle PKK yandaşları ile aşırı sağcı Türkler arasında olmak üzere, PKK yandaşlarından Selefilere kadar geniş bir yelpazede göze çarpıyor.”
HABER MERKEZİ