MLKP’den 20. yıl seferberliği

Haberleri —

Yerli, göçmen ve geniş kitlelere taşınan fetival çalışmasını yüzlerce aktivist yürütüyor. Sokak sokak, semt semt dolaşan yüzlerce kadın, ekrek 18 Ekim’de halkı festivale katılmaya çağırıyor. 20. yıl Festival tertip komitesi tarafından festivale ilişkin şunları söyledi:

“İsyan, devrim, sosyalizm diyen ve Kobanê için ayağa kalkanları Leverkusen’de buluşmaya davet ediyoruz. Festivalin son haftasında, çalışmanın temposu seferberliğe dönüştürldü. Festivalin yapılacağı Orta Almanya’da, çalışmalar daha da yoğunlaştırıldı. Her sabah bir araya gelen festival çalışanları, bir önceki günü değerlendirip, yeni günü planlıyorlar. Festival ekipleri, Leverkusen, Rheydt, Düsseldorf, Köln-Chorweiler ve farklı semtlerde çalışma yürüttüler.”
Almanya’nın Bonn kentinde ise 10 kişlik festival çalışanı sokak çalışmaları sırasında kentte kurulan Kobanê ile dayanış çadırını ‘Bijî Berxwedana Kobanê’ sloganları ile ziyaret etti. Ayrıca Almanya’nın Wesel kentinde ise festival çalışanları Alevi derneğini ziyaret ederek dayanışmaya çağırdılar.
MLKP’nin 20. kuruluş yıl dolayısıyla düzenlenecek olan festival bünyesinde, panel ve çok sayıda sanatçı sahne alacak. Festivalde HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve birçok siyasi temsilci konuşma yapacak.

 Y.ÖZGÜR POLİTİKA/LEVERKUSEN

paylaş

Haberler


   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.