Mülteci kampında facia

Dünya Haberleri —

HOLLANDA KAMP SALDIRI

HOLLANDA KAMP SALDIRI

  • Hollanda’nın Limburg’un kentinin Echt-Susteren bölgesinde mülteci kampında Nijerya uyruklu Eddy Brown’un gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda 2’si ağır 7 kişi yaralandı. 

Hollanda’nın Limburg’un kentinin Echt-Susteren bölgesinde mülteci kampında Nijerya uyruklu Eddy Brown’un gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda 2’si ağır 7 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında kadın ve çocukların da olduğu kaydedildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve helikopter sevk edilirken, hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.

Saldırganın geçen hafta da eşine şiddet uyguladığı için gözaltına alındığı, 3 gün sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Saldırının nedeni henüz netleşmezken, kamp yeri değiştirilecek Brown’un bu nedenle bunalım geçirdiği ileri sürülüyor.

Kamptaki mültecilerin verdiği bilgiye göre; iltica başvuru işlemleri çok uzun sürüyor, 5 yılı aşkın süredir kampta bekleyenler var, bu durumda ciddi psikolojik sorunlara yol açıyor.

Echt-Susteren Belediye Başkanı Jos Hessels de yaptığı açıklamayla saldırganın gözaltına alındığını hatırlatırken, saldırının nedeninin henüz bilinmediğini söyledi.

LİMBURG

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.