Özdemir'den hükümete eleştiri
SPD'nin önergesini Yeşiller Partisi dışında kabul eden olmadı. Sol Parti Hamburg Meclis Grubu'nun Sosyal ve Uyum Sözcüsü Cansu Özdemir de önergeye dair eleştirilerde bulundu. Mültecilerin 32 kişilik çadırlarda barınmasında hükümetin rolüne işaret eden Özdemir, şunları söyledi: "Mültecileri gemilerde, çadırlarda barındırmak istiyorlar ve barındırıyorlar. Biz dört yıldır bu hükümete sesleniyoruz. Hamburg'da yüzlerce kullanılmayan boş bina ve ev var. Bu boş mekanların mülteciler için hazırlanmasını talep ettik. Özellikle çocuklu ailelerin evlere yerleştirilmesi gerekiyor. Aylarca bu koşullarda yaşamak insanlık dışıdır."
'Zamanında müdahale etmediler'
SPD'nin hükümet olduğundan bu yana mülteciler için hiçbir konsept geliştirmediğini belirten Özdemir, "Düzgün bir konut politikaları yok. Zamanında müdahale etmediler ve şimdi bizi de kendi politikalarına dahil etmek istiyorlar. Fakat biz onların mülteci politikasını kabul etmeyeceğiz" dedi. Özdemir ayrıca gelecek meclis toplantında bu konuya ilişkin Sol Parti olarak bir önerge vereceklerini kaydetti.
Dört aile bir çadırda kalıyor
Hamburg'da faaliyet yürüten Rojbîn Kadın Meclisi üyeleri ise 1500 kişinin kalmak zorunda bırakıldığı Schnackenburgalle Mülteci Kampı'nı ziyaret ederek Rojavalı kadınlarla buluştu. Rojavalı kadınlar, kampta yaşadıkları sorunları meclis üyelerine aktardı. Dört ailenin bir çadırda yaşamak zorunda kaldığını anlattan Rojavalı kadınlar, hijyen sorununun da endişe verici boyutta olduğunu aktardı. Birçok çocuğun verem şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı kampta Rojavalılar, doktorlarla diyalog kurmak için tercüman bulmakta da zorlanıyor.
Y.ÖZGÜR POLİTİKA/HAMBURG