Mülteciler küçük gruplarla sınırı geçiyor 

Dünya Haberleri —

Polonya askerlerinin mültecileri engelleme girişimleri sürüyor/foto: AFP

Polonya askerlerinin mültecileri engelleme girişimleri sürüyor/foto: AFP

  • Belarus-Polonya sınırında mahsur kalan ve aralarında Kürtlerin de bulunduğu yüzlerce mülteci dondurucu soğuğa rağmen sınırdan Avrupa Birliği topraklarına geçme girişimlerini sürdürüyor. 

 

Polonya askerlerinin saldırısı ve engellemeleri nedeniyle mülteciler taktik değiştirererek daha küçük gruplar halinde sınırı geçmeye çalışıyor. Polonyalı yetkililer, hafta sonu da 10’ar kişilik bazı grupların sınırı geçme girişiminde bulunduğunu aktardı.

Lukashenko’dan yardım itirafı

Polonya ile Batı ülkeleri Belarus’u mültecileri AB sınırlarından içeri sokmak için teşvikte bulunduğu gerekçesiyle suçluyor. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko, Cuma günü BBC’ye yaptığı açıklamada, Polonya sınırına giden mültecilere kendisine bağlı güçlerin yardım etmiş olmasının büyük olasılık olduğunu söyleyerek "Biz Slav’ız ve bir kalp taşıyoruz. Askerlerimiz göçmenlerin Almanya'ya gitmek istediğini biliyor. Belki de biri onlara yardım etti. Ben bununla ilgilenmeyeceğim bile" demişti. Ancak Lukashenko, göçmenlerin davetle getirildiği iddialarını ise kabul etmemişti.

MİNSK

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.