NATO’da bir yerin karşılığı kaç Kürt eder?

Dünya Haberleri —

Francis Wurtz/foto:AFP

Francis Wurtz/foto:AFP

  • Fransa eski Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden Francis Wurtz “NATO'da bir yerin karşılığı kaç Kürt eder?" diye sordu. 

SELMA AKKAYA/PARİS

Fransız siyasetçi Francis Wurtz kendi blogunda yazdığı bir makaleyle İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için Kürtlerin hakları üzerinden Türkiye ile yaptığı anlaşmaya tepki gösterdi. Wurtz yazısında Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kürtlerin iade edilmesi konusunda anlaşıldığını belirterek, “Kürtlerin iade edilmemesi durumunda, Türkiye Cumhurbaşkanı iki İskandinav ülkesinin NATO'ya katılımını bir kez daha engellemekle tehdit ediyor. İlgili iki Başbakan (Sosyal Demokratlar!), siyasi mültecileri, Batılı askeri örgütte katlanır bir koltukla değiş tokuş ederek, tüm onurlarını kaybedecek mi?” diye sordu. 

Kürtler koltuğa kurban ediliyor

“İsveçli lider, haksız olanı meşrulaştırma girişiminde” diyerek, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’ın Erdoğan’ın ‘terörist’ olarak lanse ettiği PYD, YPG ve YPJ’ye destek vermemeyi taahhüt ederek Kürtleri makamlarda kalma kaygısına kurban ettiğini belirtti.

Bizleri kurtaran onlar

“Teröristler mi, bu örgütlerin üyeleri mi? Yoksa sempatizanları mı? Unutmayın ki bunlar, Suriye'deki (gerçek) DAİŞ teröristlerine karşı mücadelede ABD ve Avrupa Birliği tarafından çağrılan müttefiklerden ne fazla ne de eksiktir” diyen Wurtz Batı’nın tutumunun iki yüzlü olduğunun altını da çizerek şu ifadelere yer verdi: “Kobanê'nin kahramanları işte onlar! Irak'taki Sincar Dağları'nda İslamcı milisler tarafından soykırımla tehdit edilen Êzîdî azınlıktan 200 bin kişinin hayatını kaybetmemesi için kurtarmayı mümkün kılanlar yine onlar! Türk ordusunun ve Suriye'nin kuzeyindeki cihatçı grupların askeri taarruzunun hedefi de her zaman onlar! Onlara ihanet eden ilk batılı Devlet Başkanı Donald Trump'tı. Türk ordusunun önünü açmak için birliklerini Suriye'nin Kürt bölgesinden geri çekti. Şimdi ise ‘değerlerini’ ayaklar altına alma sırası Avrupalı ​​liderlerde.”

* Yazının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: https://franciswurtz.net/

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.