Nijerya'da 26 öğrenci ve 4 öğretmen kaçırıldı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Nijerya'nın Niger eyaletindeki Kagara bölgesinde silahlı kişilerin yatılı bir okula yaptığı baskında en az 26 öğrenci ve 4 öğretmenin kaçırıldığı bildirildi. 

 

Nijerya’nın Kagara bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin, yatılı bir okula yaptığı baskın sonucunda 26 öğrenci ve 4 öğretmenin kaçırıldığı öğrenildi. Kagara Devlet Bilim Koleji yetkililerinden Abubakar Baba Umar, düzenlenen saldırı sırasında birçok öğrencinin kaçmayı başardığını belirterek “Bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi” dedi.

Saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiği henüz netlik kazanmazken, ülkede radikal islamcı çete örgütü Boko Haram sık sık katliam ve kaçırma saldırıları düzenliyor.

2000'li yıllarda ortaya çıkan Boko Haram, ülkenin sınır komşuları olan Kamerun, Çad ve Nijer'de de çeşitli saldırılar gerçekleştirdi. 2009’dan bu yana düzenlenen saldırılarda en az 20 bin kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram, geçtiğimiz Kasım ayında Nijerya’nın Borno eyaletinde pirinç tarlasında çalışan çiftçilere saldırmış, en az 110 kişiyi acımasızca katletmişti.

ABAJU

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.