İstanbul Kadıköy’de kar topu oynarken, camına kar topu isabet eden bir esnaf tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülen Nuh Köklü Ankara’da toprağa verildi. 

Köklü’nün cenazesi Ankara’ya gönderilmeden önce, katledildiği yerde anma etkinliği düzenlendi. 

Yeldeğirmeni Dayanışması’nın düzenlediği anmaya, Cumartesi Anneleri, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Nejat Ağırnaslı’ın annesi Nuran Ağırnaslı’nın da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. 

“Kadıköy faşizme mezar olacak” sloganlarının atıldığı anmada ilk sözü, 1980’lı yıllarında gözaltında kaybeden Hayrettin Eren’in kardeşi Faruk Eren aldı. Bu cinayeti “bir manyak, bir lümpen tarafından işlenen bir cinayet” olarak görmediklerini söyleyen Eren, “Bu cinayet iktidar yöneticilerinin neredeyse her konuşmalarında, her cümlelerinde var olan nefret söyleminin sonucudur” dedi. 

ESP Genel Başkanı Selma Ulusoy,  AKP zihniyetinin cinayetin azmettiricisi olduğunu belirtirken, TGS Genel Başkanı Uğur Güç Köklü’nün sendikal mücadaledeki rolüne işaret etti. Yeldeğirmeni Dayanışması üyesi avukat Tamer Doğan ise bunun bir iç savaş hali olduğuna işaret etti. Doğan, “Birimiz sanki birbirinden kopuk cinayetlermiş gibi katlediliyoruz. Emek almaya giderken, minibüse binerken veya kartopu oynarken. Bunların hepsi yeni iç savaş konseptidir” dedi.

Konuşmaların ardından Nuh Köklü türküler, sloganlar ve alkışlarla Ankara’ya yolcu edildi. 

Köklü Ankara’da Etimesgut ilçesindeki Yukarıyurtçu Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Arkadaşları, Köklü’nün tabutuna katopu koyarak uğurladı. 


Katili tutuklandı

Köklü’yü öldüren Serkan Azizoğlu tutuklandı. Olay ardından gözaltına alınan Azizoğlu, ifadesinde kendisini aklamak için darp edildiğini iddia etmişti. Emniyet ifadesinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Azizoğlu, çıkartıldığı mahkemede “Kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı. 


 İSTANBUL/ANKARA