Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) gerçekleştirilen anmaya Aslan’ın amcası olan DKTM Eşbaşkanı Musur Aslan taziyeleri kabul etti.
Nusaybin’de 13 Kasım Cuma günü başlayan ve halen devam eden sokağa çıkma yasağının 7’inci gününde polis tarafından başından vurularak katledilen Musur Aslan’ın taziyesinde mevlid verildi.
Çok sayıda Kürdistanlının da katıldığı taziye halen devam ediyor. Katledilen Aslan’ın amcası Musur Aslan taziye bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Şehit yalnız bizim şehidimiz değil, hepimizin şehidi. Söz veriyoruz bütün Kürdistan şehitlerine sahip çıkacağız. Onların yolundan dönmeyeceğiz. Düşman bize saldırmaya devam edecek bizim yapmamız gereken diğer Kürdistan şehirlerinin de serhildanlara destek vermesi ve sahip çıkması.”
Taziyeye katılan Kürt siyasetçi Hacı Çelik de son dönemlerde Kürdistan şehirlerinde polisin gerçekleştirdiği katliamlara ve halkın direnişine değinerek, “Geleceğimizi belirleyen ve aydınlatan Musur arkadaş ve onun gibi binlerce Kürdistan şehitleridir” dedi.
DUİSBURG