O zaman biz değiştiririz

Dünya Haberleri —

Jake Sullivan

Jake Sullivan

  • ABD’nin Gazze’de İsrail’in saldırılarına dönük tavrı sertleşiyor. Refah operasyonuna kapıları kapatan Washington “İsrail'in politikası sürdürülebilir şekilde değişmezse, o zaman biz değiştiririz” dedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun sivil katliamını derinleştirecek olan Refah’a kara harekatı konusunda bir tarih belirledikleri sözlerine cevap veren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “Tarih belirlendiyse de bizimle paylaşılmadı” dedi. ABD Başkanı Biden, Refah konusunda İsrail ile daha önce iptal edilen yüz yüze görüşmelerin önümüzdeki haftalarda yapılacağını belirtiyor.

ABD'nin Refah'a ilişkin bir tahliye planını görüp görmediği yönündeki soruyu cevaplayan Sullivan, "Masum sivillerin nasıl korunacağı, onlara nasıl barınma imkanı verileceğine ilişkin güvenilir ve uygulanabilir bir plan görmedim" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında İsrail’in savaş politikalarını da değerlendiren Jake Sullivan, "Politikamızı İsrail'in atacağı somut adımlar belirleyecek. İsrail'in politikası sürdürülebilir şekilde değişmezse, o zaman biz değiştiririz" ifadelerini kullandı.

Ateşkes çabalarında son durum

Mısır'ın başkenti Kahire'de bölgede ateşkesin sağlanması ve Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest kalması için anlaşmaya yönelik Pazartesi yapılan görüşmelere CIA Direktörü William Burns de katılmıştı. İsrail Savaş Kabinesi son ateşkes teklifini değerlendirmek için toplanırken, Hamas da teklifi inceleyeceklerini belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "İsrail'in bazı adımlar attığını gördük. Katar Başbakanı ile bugün görüştüm. Henüz Hamas'tan cevap almadıklarını söyledi" dedi. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.