Ocak ayındı 31 kadın katledildi

Kadın Haberleri —

Foto:Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

Foto:Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

  • KCDP, kadına yönelik Ocak ayı şiddet bilançosunu bir raporla açıkladı. Rapora göre erkekler 31 kadını katletti. 25 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), kadına yönelik Ocak ayı şiddet bilançosunu hazırladığı bir raporla açıkladı. Rapora göre Ocak ayında erkekler 31 kadını katletti. 25 kadın ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 

Kadınların katledilme “nedenlerine” dikkat çekilen raporda, katledilen 31 kadından 1’i ekonomik bahanelerle, 12’si de boşanmayı istemek, barışmayı, evlenmeyi ya da ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istediği için katledildiği belirtildi. 14’ünün ise hangi bahaneyle katledildiği tespit edilemedi.

Yüzde 65’i evinde katledildi

KCDP raporunda, 31 kadının 11’i evli olduğu, 2’si eskiden evli olduğu, 4’ü birlikte olduğu, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 3’ü akrabası, 2’si babası, 3’ü oğlu, 1’i tanımadığı, 3’ü de tanıdığı kişiler tarafından katledildiğini aktardı. Verilere göre kadınların yüzde 35’i evli olduğu erkekler tarafından katledilirken, yine kadınların yüzde 65’inin evlerinde katledildiği kaydedildi.

Yüzde 42’si ateşli silahla katledildi

Kadınların yüzde 42’sinin ateşli silahla katledildiğine dikkat çekilen verilerin devamında şu bilgiler paylaşıldı: “Bu ay öldürülen kadınların 13’ü ateşli silahlarla, 10’u kesici aletlerle, 3’ü boğularak, 2’si darp edilerek, 2’si yakılarak, 1’i kimyasal madde ile öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 42’si ateşli silahla öldürüldü.”

Raporda ayrıca devletin kadın katliamındaki rolüne de dikkat çekildi.

İSTANBUL 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.