Öcalan: Abim İmralı Adası'nda mı?

.

.

  • Uluslararası Komplo'nun 25. yıl dönümünde, İmralı Adası’nda ağır tecrit koşullarında tutulan ve 35 aydır aile ve avukatlarıyla görüştürülmeyen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan hiçbir haber alınamıyor.  Kendisiyle son olarak 25 Mart 2021’de 4-5 dakikadan sonra kesilen telefon görüşmesi gerçekleştiren kardeşi Mehmet Öcalan, abisinin sağlık ve güvenlik koşullarından endişe duyduklarını belirterek, abisinin akıbetiyle ilgili devlete “İmralı Adası’nda mı?” diye sordu.

MA'ya konuşan Mehmet Öcalan, 2019’da yaptığı son yüz yüze görüşmede önemli mesajlar verdiğini, o günden sonra bir daha yüz yüze görüştürülmediğini hatırlattı. Ağabeyinin durumundan endişeli olduklarını belirten Mehmet Öcalan, şunları söyledi: “Başkan, 2019'da yaptığımız son görüşmede ‘Kürt halkının hakları için kim çözüme yanaşıyorsa Kürt siyaseti onunla diyalog kursun. Bizim için AKP, CHP ve diğer partilerin bir farkı yok, hepsi bir. Türk partilerinin hiçbirinin tarafı değiliz’ dedi. Siyasetimiz de buna göre hareket etmeli. Bugüne kadar hiçbir Türk partisi ve yazarı Başkan üzerindeki tecritten bahsetmedi. İmralı Adası’ndan hiçbir haber alınmıyor. Sağlar mı, ölüler mi? Bilmiyoruz. Başkan’ı en son 2019’da İmralı Adası’nda gördüm ama şimdi halen İmralı Adası’nda mı, değil mi? Bilmiyoruz. Halk olarak, siyaset olarak, İmralı Adası’ndaki tutsaklar sağlar mı, ölüler mi, varlar mı, yoklar mı diye sormalıyız. Kürt liderlerinin akıbetinden ders çıkaralım. Şêx Seîd nerede? Seyid Riza nerede?

35 aydır hiçbir haber alınamıyor. Adada ne oluyor, ne bitiyor, kimsenin haberi yok. Buna karşı tepkimizi göstermeliyiz. Yarın çok geç olacak. Biz devletten bir şey istemiyoruz. Bir beklentimiz de yok. Sadece kendi yasalarına uysun, diyoruz. Buna karşı cezaevlerinde başlatılan ve iki aydır devam eden açlık grevlerindeki tutsaklara destek olmalıyız. Demokratik tepkimizi her alanda göstermeliyiz.” RIHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.