Öcalan için BM’ye acil başvuru

  • Asrın Hukuk Bürosu, 11 aydır haber alamadıkları Kürt Halk Önrderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin BM İşkence Özel Raportörü’ne başvuruda bulunarak, “Acil eylem” çağrısında bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Öcalan ile Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için 3 Şubat’ta Birleşmiş Milletler (BM) İşkence Özel Raportörü’ne “Acil eylem” başvurusunda bulundu. Avukatlar başvuruda İmralı’da tutulan müvekkilleri Öcalan ile Konar, Yıldırım ve Aktaş’ın durumuna dikkat çekti. 

Başvuruda müvekkilleriyle 25 Mart’tan bu yana haber alamadıklarını ifade eden avukatlar, haber alma talebiyle bu süreçte yaptıkları başvuruları sıraladı. Başvuruda ayrıca CPT’nin daha önce İmralı’ya yaptığı ziyaretler sonucu hazırladığı raporlara da yer veren avukatlar, haber alınamama durumuna ilişkin BM İnsan Hakları Komitesi’nin daha önce verdiği kararlara da atıf yaptı. Avukatlar başvurunun devamında BM Medeni Haklar Sözleşmesi’nin işkence ve kötü muamele yasağını düzenleyen 7 ve 10’uncu maddelerine de vurgu yaparak, BM İşkence Özel Raportörünün harekete geçmesi için “Acil eylem” çağrısında bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.