Öcalan ile halkın arasına giremezler

Ömer Öcalan

Ömer Öcalan

  • Öcalan’ın doğduğu Amara’nın Kürtler için bir sembol olduğunu belirten HDP’li Ömer Öcalan, “Hiçbir güç Kürt halkı ve Sayın Öcalan’ı birbirinden ayıramaz” dedi. 

Öcalan yeğeni ve HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, MA’ya konuştu. Newroz meydanlarındaki coşkuya ve Öcalan’ı sahiplenmeye işaret eden Ömer Öcalan, “Sayın Öcalan ‘halkın arkasında yürüdü’ diyemeyiz, halkla birlikte yürüdü, halk için sağlam bir irade yarattı ve o irade güçleniyor. Kutlamalarda her ne kadar uyarılar yapılsa da en çok sloganlar Sayın Öcalan için yükseldi. Kürtler her yerde Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü istiyor” dedi. 

İmralı’da yaşatılanların dünyada bir örneğinin olmadığını kaydeden Ömer Öcalan, İmralı’da “haber alınamama” politikalarının amacının, Öcalan ile Kürt halkı arasındaki bağı koparma olduğuna dikkat çekerek, bunun mümkün olmadığının altını çizdi. 

Öcalan’ın ilk kitlesel doğum gününün TUHAD-FED öncülüğünde on binlerce kişinin katılımıyla 4 Nisan 2004’te kutlandığını hatırlatan Öcalan, tüm engellemelere rağmen kitlenin Amara’ya ulaştığını söyledi. “4 Nisan kutlamalarını ortaya çıkaran halkın kendisi” diyen Öcalan, halkın kendi doğum günü olarak gördüğünü kaydetti. Öcalan, “Amara Kürtler arasında bir sembol. Son 6 yıldır yine engellemeler söz konusu. Kürtleri baskılar ile teslim almaya çalışıyorlar ama Kürtler o korku duvarlarını aştı” diye konuştu. 

Yasak ve engellemelere son verildiği takdirde on binlerce insanın 4 Nisan’da yeniden yönünü Amara’ya vereceğini dile getiren Öcalan, şunları ekledi: “Hiçbir devlet ve güç, Kürt halkı ile Sayın Öcalan’ı birbirinden ayıramaz. Yasaklama, engellemeler ve kirli savaş politikaları ile bu yıllarca denendi ama Sayın Öcalan’ın felsefesi Kürt halkının beyninde yer edinmiş. Kürtler kurtuluşunu orada görüyor. Sayın Öcalan çıkarları için bir şey yapmadı, Kürtlerin hakları için mücadele etti ve 23 yıldır tecrit altında. Bir yıldır haber alınamıyor ve bizim de kaygılarımız var. Bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşmalı. Bu talep, Newroz’da yükseldi.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.