İngiltere’de 200 bin üyeye sahip Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikası (PCS) Genel Sekreteri Mark Serwotka Öcalan’a Özgürlük kampanyasına destek çağrısında bulundu. Serwotka, barış ve demokrasi mücadelesinde Kürt halkının yanında olduklarını söyledi.

Britanya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan özgürlük kampanyasına destek çoğalarak devam ediyor.

Milyonlarca örgütlü işçiyi temsil eden sendikaların başlattığı Öcalan’a Özgürlük kampanyasına geçtiğimiz aylarda yazılı bir açıklama ile destek veren Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikası (PCS) Genel Sekreteri Mark Serwotka, kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Britanya Sendikalar Birliği Kongresi TUC’un geçtiğimiz ay gerçekleşen konferansında TUC başkanlığına da seçilen Mark Serwotka yaptığı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kürt halkının yanındayız

Mark Serwotka 200 bin üyeli memur sendikası olan PCS Sendikası adına yaptığı açıklamada barış ve demokrasi mücadelesinde Kürt halkının yanında olduklarını, barış müzakerelerinin derhal başlatılması ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın müzakerelerde rolünü oynayabilmesi için derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi. Serwotka açıklamasında tüm sendikaları ve ilerici örgütleri Öcalan’a Özgürlük kampanyasına destek vermeye çağırdı. LONDRA