Oğlum 28 yıldır cezaevinde

  • Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Veysi ve Ayşe Demir çifti, ilerleyen yaşları ve ağırlaşan kronik hastalıklarından dolayı görüşüne gidemedikleri 28 yıldır tutuklu oğulları Feridun Demir’i görmeyi arzuluyor. 

BARIŞ POLAT-MA/URFA

Oğlunun 1993 yılında Adana’da tutuklandığını, yargılandığı davada “Örgüt üyesi olmak ve faaliyetlerine katılmak” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini aktaran anne Demir, tutuklandığında 17 yaşında olan oğlunun yaşının büyütülerek hapis cezası verildiğini söyledi.

Oğlunun gözaltına alındığında ağır işkenceye maruz kaldığını dile getiren Demir, oğlunun sırasıyla Adana Kürkçüler, Ceyhan, Konya, tekrar Ceyhan, Ankara, Mersin Silifke ve Ankara cezaevlerinde tutuklu kaldığını belirtti. Şuan Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan oğluna en son 15 yıl önce sarılabildiğini ifade ederek, “28 yıldır cezaevinde. Saçlarına aklar düşmüş. Uzun süredir birbirimizi göremiyoruz” dedi. 

Çok yaşlandık, görüşe gidemiyoruz 

Eşiyle birlikte sağlık sorunlarının ağırlaşmasıyla görüşe gidemediklerini söyleyen anne Demir, “Oğlumu çok özledim. Her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Ben ağlayınca eşimde ağlıyor. Cezaevine girdiğinde çocuklarımın hepsi küçüktü. Şimdi hepsi evlendi. Çok yaşlandık. Görüşe gidemiyoruz. Çünkü çok uzak bir cezaevinde tutuluyor. Yakın bir yere gelmesini istiyoruz. Görüşüne gidemediğim için çok üzülüyorum. 74 yaşındayız ve oğlum 28 yıldır cezaevinde. Çekmediğimiz çile kalmadı. Bize de yazık değil mi? Oğlumuzu görmek bizim de hakkımız değil mi? Ama adalet yok. Bu nasıl bir vicdan?” diye sordu. 

Ölmeden oğlumu görmek istiyorum

Oğluyla sadece telefon görüşmesi yapabildiklerini dile getiren Demir, “İşkencede hayalarını patlattılar. Sürekli bunun acısını yaşıyor. ‘Ameliyat olacağım’ diyor ama bir türlü ameliyat edilmedi. Yine gözünden ameliyat oldu. Önceki dönemlerde girdiği açlık grevinde mide kanaması geçirdi. Şu an açlık grevinde değil. Arkadaşları şu anki açlık grevine girmesini istememiş. Bırakılmasına 3 yıl var. Şayet ölmezsek, oğlumuzu göreceğiz. Yol yakınken, ölmeden oğlumu görmek istiyorum” dedi. 

 

Adalet yok!

Kanser hastası olan baba Veysi Demir ise rahatsızlığı nedeniyle konuşmakta zorlanıyor. Baba Demir, adaletin olmadığını belirterek, “Ben adalet olduğuna inanmıyorum. Yeter artık, oğlumu bıraksınlar” dedi. 

 

Hasta tutsaklara çıplak arama dayatması

Balıkesir Bandırma 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ferhat Acer dün ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde koğuşunda bulunan hasta tutukluların çıplak arama dayatmasını reddettiği için hastaneye görülmediğini bildirdi. Acer, bu uygulamanın kabul edilir bir tarafının olmadığını belirterek duyarlılık çağrısında bulundu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.