Alışmak
“Nereye gidiyorsun Çantanda beyaz kefenin Nereye? … Bir yerden başka bir yere, Bir şehirden başka bir şehre, Bir mahalleden başka bir mahalleye Ve kendine soruyor Acaba, Ölümden sonra pasaport var mı?”
Amûdêli şair Ahmed Jundî. 2018 yılında çıkardığı 16 şiirlik Arapça şiir kitabı “Belirsizlik”te mülteci edebiyatı yaptığını söylüyor. İki çocuğu ve eşiyle İzmir’de yaşayan Jundî, grafiker olarak hayatını kazanmaya çalışıyor.
Kitabını da İzmir’de çıkaran Jundî, her biri 3’er tane olmak üzere, barış, vatan, mültecilik, unutmamak dışında, bir de DAİŞ üzerine şiir kaleme alıyor. Jundî, gazete karıncadan Sakıp Yaşar’a verdiği röportajda mülteciliğe ilişkin olarak, “Mültecilik yoksunluktur.
Rahatsız eden dikendir. Vatan, vatan özlemi ise en ağırı. Annen ne kadar uzağına düşerse düşsün, sana ne kadar kızarsa kızsın, sana ne kadar haksızlık ederse etsin yine de seversin. Neden sevdiğini bilmezsin, sadece seversin. Vatan annendir” diyor.