Ölümlere alışmayacağız

  • Adalet Nöbeti eylemlerini Diyarbakır Adliyesi önünde sürdüren tutsak yakınları, Mehmet Sevinç'in yaşamını yitirmesine işaret ederek, "Bu ölümlere alışmayacağız" dedi. 

Hasta ve infazını tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 144. gününde. Aileler,dün de Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelerek, yakınlarının özgürlüğünü haykırdı. Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ile Rosa Kadın Derneği üyeleri de ailelere destek verdi. 

Eylemde konuşan tutuklu yakını Nuray Abay, "Barış ve eşitlik istiyoruz" dedi. Aylardır sürdürdükleri eyleme rağmen taleplerinin karşılanmadığını ifade eden Abay, "Adalet gelmesini istiyoruz. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" çağrısı yaptı. 

Tutsak yakını Herdem Merwanî, Mehmet Sevinç'in yaşamını yitirmesine işaret ederek, bu ölümlerin kaygılarını daha da büyüttüğünü söyledi. Adalet Bakanlığı ve siyasi partilerin ölümler karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Merwanî, "Bugün kim sırada? Kaç kişi daha yaşamını yitirecek?' diye soruyoruz. Belki sayımız az, ancak bir kişi bile kalsak onlara sahip çıkacağız. Onlar için adalet çabamız sürecek" dedi. Taleplerinin karşılanmasını isteyen Merwanî, "Her gün yastayız. Bu durum normal değil. Bugün bir insan daha gitti. Herkes elini vicdanını koymalı, o ailenin acısını hissetmeli. Kimse buna alışmamızı istemesin. Alışmayacağız. Her zaman yaşamı savunacağız" şeklinde konuştu. 

Bir diğer tutsak yakını İnci Güler ise ölümlere karşı Adalet Nöbeti’nde olmalarına rağmen ölümlerin yaşandığına dikkat çekerek, hasta tutsakların bırakılmasını istedi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.