Önce denetim, sonra baskın

  •  Şehîd Sîpan savaş mevzilerine ilerlemek isteyen Türk askerlerini denetim altına alan gerilla, üç koldan baskın yaparak 6'sını öldürdü. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı; 15 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 23 kez saldırı helikopterleri, 13 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, havan ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen gerilla eylemleri sürdü. 8 Türk askerini öldüren gerilla, 1 Skorsky tipi helikopteri de darbeledi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Avaşîn Bölgesi

* Werxelê Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol yapmak isteyen işgalcilere ait kepçeler, 29 Ağustos günü Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde vurularak darbelendi. Türk askerleri, çalışmayı durdurmak zorunda kaldı. 

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Sîpan savaş mevzilerine doğru 29 Ağustos'ta ilerlemek isteyen Türk askerleri denetim altına alındı. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde saat 08.00’de üç koldan baskın yapıldı. Birinci eylem kolu, el bombaları ve ferdi silahlarla vurarak 3'ünü öldürdü. İkinci eylem kolu, ferdi silahlarla vurarak 3'ünü öldürdü. Üçüncü eylem kolu ise işgalcilerin mevzilerini ağır silahlarla vurup darbeledi. 

* YJA Star gerillaları, 29 Ağustos saat 16.10’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri suikast taktiğiyle vurdu ve 1'ini öldürdü. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 29 Ağustos saat 21.10’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’na 29 Ağustos gece saatlerinde indirme yapmak isteyen Skorsky helikopteri vuruldu; 1 Skorsky darbelendi ve alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

KDP güçleri çalışıyor

* KDP güçlerinin Girê Amediye Direniş Alanı’na doğru işgalin önünü açma amaçlı yol çalışması sürüyor. KDP güçleri ve işgalci Türk güçleri bu yolun güvenliğini birlikte sağlayıp ortak hareket ediyor.   BEHDİNAN

Marînûs yanıyor

Türk askerlerinin, Hakkari’nin Marînûs köyünde çıkardığı orman yangını, dün itibarıyla üç gündür devam ediyordu. 

Hakkari’nin Marînûs köyü kırsalında 28 Ağustos’ta operasyona çıkan askerlerin ve hakim tepelerdeki askeri üslerden ağır silahlarla etrafın taranması sonucunda bölgedeki ağaçlık alanda yangın çıktı. 3 gün süren yangına Hakkari Orman Müdürlüğü ve kayyım yönetimindeki Hakkari Belediyesi müdahalede bulunmadı. Yangını söndürmek için bölgeye gitmek isteyen yurttaşlar da askerlerin engeliyle karşılaştı. 

Aynı alanda 12 Ağustos'ta askerlerin açtığı ateş sonucunda yangın çıktı ve 15 gün boyunca sürdü. Müdahalenin yapılmadığı ve Kutos köyünün yamaçlarıyla Şinê Dağ bölgesine yayılan yangında büyük bir alan küle döndü.

Askerlerden rastgele ateş

Gever'e bağlı Zêvkan köyü kırsalında saldırı başlatan Türk askerleri, etrafa rastgele ateş açtı. 

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Zêvkan köyü kırsalında askeri askeri saldırı başlatıldı. MA'nın haberine göre; sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla köyü ablukaya alan asker ve korucular, köyün Berê Reş, Berê Şemamê, Çoviran, Çemi, Kula Bîhê ve Kaniya Xwînê alanlarıdında konuşlandı. Askerler, bölgede rastgele ateş açtı. İçerisinde sivil giyimli kişilerin olduğu bir ambulansın askerlere eşlik etmesi ise dikkati çekti. Askerler, taziye için köye gelen kişileri de "yasak" gerekçesiyle Zêvkan'a almadı. Askeri saldırı, bölgede kimi alanların rastgele taranmasının ardından son buldu. Asker ve korucular köyden ayrıldı.

Bagok’ta askeri saldırı

Bagok Dağı kırsalında helikopterler eşliğinde askeri saldırı başlatıldı. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Bagok Dağı’nın kırsal bölgelerinde başlatılan saldırı kapsamında onlarca askeri araç ve özel harekat ekipleri sevk edilirken, arama tarama faaliyetlerinin yürütüldüğü öğrenildi. Askeri birliklerin yerleşim yerlerine yakın mevziler oluşturduğu ve kırsal bölgelere geçişlere izin vermediği kaydedildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.