Öncesi KDP’nin dronesi sonra Türk savaş uçakları

  • Xakûrkê’nin Sinînê alanında, 26 Eylül günü saat 10.00’da KDP güçlerine ait drone hareketliliği yaşandı. Bu alan daha sonra Türk savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı.

Türk ordusu ağır bombardımanından ardından yeniden ilerlemek istediği Werxelê Direniş Alanı’nda gerilla direnişini aşamayıp geri çekildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

* Zap’ın Kela Bêdewê’de bulunan işgalciler, 26 Eylül günü saat 08.15’te ağır silahlarla vuruldu.

lGerillalar, 25 Eylül günü Türk ordusunun Xakûrkê bölgesine bağlı Girê Şehîd Kamûran’a yerleştirdiği fotokapan cihazına el koydu.

* Türk ordusu, 26 Eylül günü akşam saatlerinde Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombaladı. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Gerillanın kararlı direnişi karşısında işgalciler ilerleyemedi.

* Avaşîn bölgesine bağlı Basya alanı, 25 Eylül günü 15.25-17.00 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Xakûrkê’nin Sinînê alanında, 26 Eylül günü saat 10.00’da KDP güçlerine ait drone hareketliliği yaşandı. Bu alan daha sonra İşgalci Türk ordusunu tarafından savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.