Onlarda oyunlar bitmez, bizde de çare tükenmez

.

.

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, kapatma davasına karşı seçimlerde alternatiflerinin olduğunu belirterek, “Onlarda oyunlar bitmez ama bizlerde de çareler tükenmez. Onların oyunlarına karşı B ve C planlarımız mevcut” dedi. 

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, kapatma davasına karşı seçimlerde alternatiflerinin olduğunu belirterek, “Onlarda oyunlar bitmez ama bizlerde de çareler tükenmez. Onların oyunlarına karşı B ve C planlarımız mevcut” dedi. 

MA'nın sorularını yanıtlayan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, HDP'nin kendi adayını çıkaracağını tekrarlayarak, "Aday havuzumuz çok geniş. Havuzun içinde çok fazla isim var. Kadın isimleri de var. Erkek isimleri de var. Toplumu gerçekten güçlü kucaklayacak, güçlü mesajlar verecek, geleceğe dair önemli projeleri olacak bir adayı çıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Tamamlamaya çalışıyoruz. En kısa zamanda da kamuoyuyla bunu paylaşacağız. Halkların Demokratik Partisi, Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte kendi adayıyla bu seçimlerde bir yarışa girecek. Bu yarış, elbette ki zorlu bir yarıştır. Bunun farkındayız, ancak kendi iddiamızı, hedeflerimizi adayımızla birlikte ortaya koymak gibi de bir sorumluluğumuzun olduğunu da biliyoruz. Bunun farkındayız" dedi.

Hazırlıklar devam ettiği için kesin tarih söyleyemeceğini kaydeden Buldan, büyük ihtimalle Şubat’ın yarısına doğru, ikinci haftası gibi açıklayabileceklerini söyledi.  

Parlamento seçimlerinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çok çok önemli olduğunu savunan Buldan, HDP'nin gücünü, misyonunu, en etkin şekilde kullanmak için parlamentoya güçlü girmesi gerektiğini vurguladı. Parlamento seçimlerine de ayrı bir hazırlık yaptıklarını kaydeden Buldan, Anayasa Mahkemesi'nin de hukuki bir karar verip HDP’yi kapatmamasını umduklarını söyledi.  

B ve C planlarımız var

Her şeye en kötüsünden, en zorundan baktıklarını; seçmeni, halkı, tabanı asla alternatifsiz bırakacak bir konumda olmadıklarını söyleyen Buldan, şöyle devam etti: "Bu konuda halkımız rahat olsun. HDP, kapatılsa da kapatılması da; önümüze engeller çıksa da çıkmasa da; önümüze barajlar konulsa da konulmasa da; en güçlü şekilde parlamentoya girmenin yollarını mutlaka bulacaktır. Bu konuda halkımızın kafasında herhangi bir soru işareti bırakmadan hazırlıklarımızı yapmaya devam ediyoruz. Onlarda oyunlar bitmez ama bizlerde de çareler tükenmez. Onların oyunlarına karşı bizim çokça çarelerimiz var. B ve C planlarımız mevcuttur. O yüzden seçimlere en güçlü şekilde hem teknik anlamda hem örgütsel anlamda hem siyasi anlamda, her anlamda hazırız ve bu hazırlıklarımız da seçim gününe kadar da devam ettireceğiz. Seçimlerde de HDP kendi gücüyle mutlaka yerini alacaktır. Seçim çalışmalarımızı çoktan başlattık. HDP olarak halkın yanında, sokakta, alanlarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.