26 Nisan'dan itibaren ise Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Ertuş, Cilo ve Çiyareş alanına havan ve obüs saldırısının yapıldığı kaydedildi. HPG, Dersim merkeze bağlı Xarçik Vadisi ile Uzuntarla alanında 27 Nisan sabahı operasyon başlatıldığını belirtti.

Yaralı gerilla TMK mağduru
Bingöl'ün Genç İlçesi Kavar Bölgesi’nde çıkan çatışmada ağır yaralı olarak yakalanan ve Elazığ Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan HPG’li Civan Boltan, yaralı halde askerler tarafından hastaneden çıkarıldı. Oğullarının durumu hakkında bilgi almak için yetkili mercilere yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirten baba Hakkı Boltan, "Resmi kaynakların hiçbiri bize bilgi vermiyor. İçeriden edindiğimiz bilgelere göre ise Bingöl Jandarması yaralı halde oğlumu ‘ameliyatı iyi geçmiş, hayati tehlikesi yoktur’ diyerek çıkarmış. O yaralıyı o hastaneden alıp götürmek canına kast etmekten başka bir şey değildir. Durumundan endişe ediyoruz, kaygılıyız. Kısacası oğlumun öldürülebileceği endişesini taşıyorum” dedi. Civan Boltan’ın TMK mağduru çocuklardan olduğu ve cezaevinden çıktıktan sonra gerillaya katıldığı öğrenildi.

Amasya’daki HPG’lilerin kimlikleri

Öte yandan Amasya’da 9 Nisan günü askeri bir araca düzenlen saldırıdan sonra başlatılan operasyon sonucu hayatını kaybeden iki HPG’linin kimlikleri açıklandı. HPG-BİM'in verdiği bilgiye göre çatışmada hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle: 1974 Van doğumlu, 1994 katılımlı Mahir Kol kod adlı Celal Başkale ile 1982 Suriye Halep doğumlu, 1999 katılımlı Zinar Halep kod adlı Lokman Reşit.

HABER MERKEZİ