Panele Asrın Hukuk Bürosu’ndan avukatlar Newroz Uysal, Cengiz Yürekli, Mazlum Dinç, Özgür Erol, Şinasi Tur katıldı. 

Panelde söz alan avukat Şinasi Tur “Türkiye devleti Sayın  Öcalan’ın Ortadoğu’yu en iyi tanıyan, bilen uzman olmasından dolayı fikirlerinden ve projelerinden korkuyor. Onun için kimseye fikirlerini ulaştırmamak için yoğun tecrit altında tutuluyor. Yaklaşık 18 yıldan beri tek kişilik odada tecrit altında tutulmasının en büyük nedeni budur.  Eğer Öcalan’ın üzerindeki yoğun tecridi kırsaydık, bugün Cizire, Şırnak, Sur, Nusaybin gibi yerlerde yıkım ve katliamlar yaşanmazdı” dedi. 

Starsbourg ve Amed’de başlatılan yapılan açlık grevinden sonra 11 Eylül’de Kürt Halk Önderi’nin, kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştürüldüğüne işaret eden Tur, buna rağmen halen tecrit ortamının sürdüğünü hatırlattı.

Avukatlar, konuşmalarında Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadelenin aralıksız devam etmesi gerektiğini dile getirdi.  


GÜL GÜZEL/ESSLINGEN