
İmza kampanyasında Almanya’nın Türkiye ile yaptığı kirli işbirliğine son verip, İncirlik Üssü’ndeki askeri geri çekmesi, Almanya’nın mülteciler konusunda, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rehine pozisyonunu terketmesi istendi.
Alman hükümetine yazılan açık mektup ve imza kampanyası kapmasımında, Stuttgart’taki Weltkaffe’de de bir konser yapıldı.
Konserde savaşların insanları mültecileştirdiği ve çoğu mültecinin de kaçak yollarla Avrupa’ya ulaşmak isterken hayatını kaybettiğini dile getiren Barışın Kültürü Toplumu Sözcüsü Henning Zierock şunları söyledi: “Savaşlar dursun, barış olsun. Silah, bomba ve tanklarla barış olmaz. Barış için, adaletli demokrasiyi dünyanın her yerinde geliştirmek gerekir.”
Henning Zierock, yürütülen kampanyaya ilişkin ise “Şimdiye kadar hiç kimse soru dahi sormadan imza verdi. Bu imza kampanyasını, Sol Parti (Die Linke) adına da yapabilirdim. Ama o zaman belki parti adından dolayı bazı kesimler imza vermekten çekimser kalabilirlerdi. Onun için İnisiyatifimiz adına mektubun metnini arkadaşlarımla hazırlayıp, yazdık. Bir hafta sonra yapacağımız mitingde basına imza kampanyası ve hükümete yazdığımız açık mektup hakkında bilgi vereceğiz. Kampanyamız şu andaki mevcut durumdan farklı değişiklik olana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.
Konserde sahne alan Afgan sanatçı Shekib Mosedeg, Ege’de hayatını kaybeden Alan bebeğe atfettiği albümünden eserler okudu. Sonrasında ise sanatçı Theodorakis ile grubu sahne aldı.
Barışın Kültürü Toplum İnisiyatifi ile şu adreslerden ilişki kurulabilir: Gesellschaft Kultur des Friedens, Charlottenplatz 17, Welthaus Stuttgart, info@kulturdesfriedens.de
GÜL GÜZEL / STUTTGART