Oy hakkım yok ama hizmet hakkım var

Yurt Dışı Haberleri —

Yeşil Sol Parti gönüllüleri

Yeşil Sol Parti gönüllüleri

  • Avrupa'da oy kullanma hakkı olmasa da çalışmalara dört elle sarılan Yeşil Sol Parti gönüllüleri seçmenleri sandıklara taşıyor, müşahitlere ve oy kullanmak isteyenlerin yardımına koşuyor. Gönüllüler, "oy hakkımız olmasa da değiştirmek için mücadele hakkımız var" diyor.

M. ZAHİT EKİNCİ/LEYLA AKARSU

Avrupa’da çağrılara rağmen sandığa ilgi beklenenin altında kalsa da gecikmeden sandığa gidenler her geçen saat artıyor. Oy kullanma hakkı olmayan birçok Yeşil Sol Parti gönüllüsü müşahitlere, oy kullanmaya gelenlere ve sandıklara seçmen taşımaya yardımcı oluyor.  
Yeşil Sol Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu’nda yer alan Nusaybinli İdris Savcı Hamburg’a 70 km uzak Stade’den sabahın erken saatlerinden itibaren konsolosluk önüne gelerek seçmenlere ve müşahitlere destek veriyor. Savcı, “Seçmenlerin araç ihtiyacı olduğunda, herhangi bir soruları olduğunda ya da sorun çıktığında yardımcı olmaya müşahitlerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Geleceğimiz ve partimizin başarısı için 24 saatimizi seferber etmemiz gerekiyor” diyerek, Hamburg ve çevresinde yaşayan herkesi oy kullanmaya davet etti. 

Bir oyum Yeşil Sol’a Bir oyum Kılıçdaroğlu’na
Yaklaşık 30 yıldır Hamburg’da yaşayan Pir Mustafa Mısır, Türkiye’deki tek adam rejimine karşı mutlaka oy kullanılması gerektiğini söyleyerek, “Bir oyumu Yeşil Sol Parti’ye, bir oyumu da Kılıçdaroğlu’na verdim. Amerika’da nasıl ki Barack Obama bir ilke imza atarak siyahi başkan seçildiyse Kılıçdaroğlu’nun da Alevi kimliğiyle cumhurbaşkanı olması önemli. Bazen bir oyla bile bir ülkenin kaderi değişebilir. Enerjimizi ve çalışmalarımızı demokrasi güçleri için kulanalım” çağrısında bulundu. 

Gönüllü olarak sandığa götürüyor 
Almanya’nın Lahr kentinde yaşayan Nusaybinli 50 yaşındaki Hakan Arslan’ın oy hakkı yok. Seçmenleri gönüllü olarak 50 kilometre uzaklıktaki Strasbourg konsolosluğuna taşıyor. Arslan, “Bir oy bir oydur, mutlaka hepimiz sandıklara gitmeliyiz. Gitme imkanları olmayanları gönüllü bir şekilde sandıklara taşımak bizim görevimiz” diyerek, herkesin bu süreçte yapabilecekleri olduğunu söyledi. 

Tekrar o yolları yürüyebilmek için
Eşi Leyla Arslan ise 12 yıldır Almanya’da ve ilk kez oy kullanıyor. Arslan, “Kürt kadını olarak ülkemin özlemini çok fazla yaşıyorum. Yeniden o yolları yürümek için Yeşil Sol Parti diyorum. Sandığa gitmeyen her seçmen aslında oyunu iktidara veriyor. Güzel bir yaşam, kadın cinayetlerini önlemek, kadınların sesi olmak için oylar Yeşil Sol’a” dedi.

Seçim güvenliği bizde
Helen Latife Erin, 3. kez seçimlerde görev alıyor. 2018’de HDP’nin Strasbourg’da ikinci parti olduğunu söyleyen Erin, “3 gün açık olacak olan Mullhouse bölgesi Türkiyeliler ve Kurdistanlıların fazla yaşadığı bir bölge. Seçmenlerimiz kırgın da küs de olsa tek adam rejimini yıkmak için oy kullanmalı. Alevi arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çalışma yürüttük. 9 Mayıs’a kadar da sandıklarımızın güvenliğini sağlamaya çalışacağız” dedi. Erin, oy kullanma son güne bırakılırsa yoğunluktan yetişememe riskine dikkat çekerek, herkesi hızla oy kullanmaya çağırdı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.