Özerk Yönetim’den Güney'de ziyaretler

  • Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi kurum ve partilerinden bir heyet, Güney Kürdistan'da temaslardabulunuyor. 

 

Heyette, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Bedran Çiyakurd, Kongra Star Güney Kürdistan Temsilcisi Liman Weiweyş, Özerk Yönetim Temsilcisi Evin Swed, Suriye Kürtleri Sol Partisi Temsilcisi Fethula Husên yer aldı.

Heyet önceki gün Goran Hareketi'ni ziyaret etti. Goran Hareketi yetkilileri tarafından karşılandı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Bedran Çiyakurd, Goran Hareketi Sekreteri Emer Seyid Eli ile önemli bir görüşme yapıldığını belirtti. Bedran Çiyakurd, “Rojava ve Güney Kürdistan’daki son durumu görüştük. Kürt partilerinin saldırı ve tehditlere karşı tüm tutum ve yaklaşımları aynı olmalıdır. Görüşlerimiz aynıydı. İşgalcilerin ve Kürt düşmanlarının planlarına kimse ortak olmamalı” dedi.

Heyet, daha sonra Yeni Nesil Hareketi’ni ziyaret etti. Bedran Çiyakurd, yapılan görüşmelerin içeriğine ilişkin olarak Rojnews’e şunları söyledi: “Toplantılarda Güney ve Rojava’daki gelişmeler hakkında konuştuk. Ayrıca Kürdistan’a yönelik her türlü saldırı ve işgale karşı ortak tutumun önemine vurgu yaptık.”  SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.