Özgürlüğe ses ver

'Özgürlüğe ses ver' eylemi

'Özgürlüğe ses ver' eylemi

  • Tutsak yakınları, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" talebiyle cezaevleri önünde "özgürlüğe ses ver" eylemi başlattı. 

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümül açlık grevi, 4 Nisan'da tamamlandı. Tutsakar, 4 Nisan’dan itibaren aile ve telefon görüşlerine çıkmıyor, mahkemeleri boykot ediyor.  Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti de 14 Nisan'da tamamlanmıştı. Tutsak yakınları, 14 Nisan’da yaptıkları açıklamayla eylemlerini yeni bir aşamaya taşıyacaklarını duyurmuştu. Tutsak yakınları, MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED) öncülüğünde dün Amed, Êlih, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana’da cezaevleri önünde eş zamanlı olarak “özgürlüğe ses ver” eylemi yaptı.

Diyarbakır Kampüs Cezaevi önündeki eyleme MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED), Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.  

Polisler, tutsak yakınlarını açıklama öncesi ablukaya aldı. Gazeteciler ise eylem sırasında engellendi. Tutsak yakınları “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla karşılık verdi. Haber hazırlanırken eylemler devam ediyordu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.